Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Säilytetään Nurmijärven sähkö, vesi ja kodit omissa käsissä

Nurmijärven kunnan suunnitelmat konserniomistusten myynnin selvittämisestä saavat minulta täystyrmäyksen siltä osin kuin kyse on esimerkiksi Nurmijärven Sähköstä, Vedestä ja Kodeista. Pidän tärkeänä, että Nurmijärvellä on tulevaisuudessakin saatavilla kohtuuhinnalla sähköä, vettä ja asuntoja.

Nuuka-ohjelman yhtenä toimenpide-ehdotuksena on esitetty konserniomistusten myynnin selvittämistä.

Taustalla on kunnan talouden tasapainottaminen eri keinoin mukaan lukien omaisuuden myynti. Myynnin selvittäminen koskee kunnan tytäryhtiöitä ja liikelaitoksia.

Pidän myyntisuunnitelmien esiin nostamista lyhytnäköisenä ottaen huomioon, kuinka tärkeistä ja merkittävistä toiminnoista on kyse. Kunnan rakenteellisia ongelmia ei ratkaista tuottavan omaisuuden myynnillä.

Toiseksi yksityisiä ulkomaisia sijoittajia ei pidä päästää rahastamaan kuntalaisia luovuttamalla kunnan omaisuutta pikavoittojen toivossa.

Nurmijärven Sähkö tuottaa kunnan kassaan säännöllisesti vuosittain useita miljoonia euroja ja kuntalaisille kohtuuhintaista sähköä sekä sähkönsiirtoa.

Nurmijärven Vesi ja Kodit ovat puolestaan meille strategisesti tärkeitä julkisia palveluja, jotka pitää mielestäni edelleen säilyttää yhteisessä omistuksessa.

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (sd.), Nurmijärvi