Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Veteraanit kiittävät

Nurmijärven kunta osti aikanaan veteraanimajan veteraanien virkistyskäyttöön. Naapurikunnissakin oli veteraanitaloja.

Hyvinkäällä se on ollut ja on edelleen erinomainen hoitolaitos veteraaneille. Siellä heillä on elonsa viimeisinäkin päivinä hyvä hoito.

Sääksjärven rannalla oli myynnissä rantamökki. Nurmijärven kunta päätti kunnanhallituksen puheenjohtajan, agronomi Tapio Palhon, suosituksesta ostaa majan veteraanien käyttöön.

Olin silloin mukana kuntamme hallituksessa. Palho vastasi kysymyksiin. Alueesta on pidettävä hyvää huolta ja käyttää saatte niin kauan kun sitä tarvitsette. Olen kiitollinen siitä

Meillä Suomessa on kaksi veteraanijärjestöä. Tavoitteet ja menetelmät ovat samanlaiset, se on toisaalta hyväkin, toiminta oli aikanaan hyvin aktiivista.

Veteraaneja oli kuitenkin niin paljon, että järjestettyihin tilaisuuksiin eivät käytössä olevien järjestötalojen tilat olisi riittäneet.

Palho ilmoitti, että sotaveteraanit saavat käyttää maataloustuottajien majaa. Sääksin maja saa olla rintamaveteraanien käytössä. Sitä kannattaa huoltaa ja hoitaa hyvin. Siinä asiassa Nurmijärven reserviläiset ovat olleet suurena tukena. He ovat hoitaneet rakennusten kunnossapidon, piha-alueen hoidon ja puut lämmitystä varten.

Saunan lämmitys kuluttikin aikanaan paljon puita. Vieläkin suuri kiitos reserviläisille merkittävästä avusta ja tuesta.

Nurmijärven kunnalla oli talon myyntiaikeita. Onneksemme saamme vielä käytyjen keskustelujen jälkeen lähes kolme vuotta viettää siellä, ja nauttia saunan löylyistä sekä Sääksjärven hyvistä huuhtelusta.

Olen kiitollinen siitä, että edesmenneen kunnioitetun puheenjohtajan Tapio Palhon lupaus vaatimuksineen ja lupauksineen täyttyi.