Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Nurmijärven kesä

Edessä on tänäkin vuonna kotimainen kesä.

Matkustusrajoitukset ovat yhä voimassa eikä ulkomaille menoa toistaiseksi suositella. Koronarokotukset etenevät vauhdilla, mutta tilanne vaikuttaa yhä arkeemme.

Onneksi kotinurkillakin riittää kesällä koluttavaa.

Monipuolinen ja iso kuntamme tarjoaa varmasti jokaiselle jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Myös Nurmijärven Uutisten kesälehti tarjoaa monia hyviä vinkkejä.

Klaukkalalainen Tuike Järvi esittelee lauantaina 5.6. julkaistun kesälehden sivulla 18 omat kesäsuosikkinsa. Oletko esimerkiksi käynyt maastopyöräilemässä tai muuten vaan tutustumassa Klaukkalan Vesitorninmäen, Palomäen tai Pietarinmäen kallioreitteihin? Koko perheelle hän suosittelee vaikkapa alpakkatilaa, jonne syntyi keväällä pieni alpakkavauva.

Oivaa kesätekemistä on myös tutustua tässä kuussa ovensa avaaviin nurmijärveläisiin puutarhoihin – aiheesta lisää sivulla 22. Kannattaa lähteä kierrokselle.

Entäpä miltä kuulostaisi rantapäivä uimarannalla, sup-lautailu, polkujuoksu, vaijeriliuku, melonta, strutsien tapaaminen, puistojumppa, yö hotellissa tai retki koskelle? Kaikkia näitä on mahdollista kokea Nurmijärvellä.

Nurmijärven kesä tarjoaa myös kesäteattereita, kesäkirpputoreja, upeita kesäkahviloita – unohtamatta tietenkään museoitamme, kuten Aleksis Kiven synnyinkotia Taaborinvuoren museoaluetta tai Rajamäen Ryyppiä.

Oivaa kesäpuuhaa on myös vaikkapa leikkipuistoihin tutustuminen, metsäretket, mansikanpoiminta, kirjojen lukeminen, ulkokuntosalilla treenaaminen tai frisbeegolf.

Tämän lehden sivulla 24 lapset kertovat kesän kohokohdistaan. He muistuttavat meitä siitä, että aina kesätekemisen ei tarvitse olla edes niin ihmeellistä. Parasta kesässä heidän mielestään on jäätelön syönti. Sitäkin kannattaa kokeilla.

Nautitaan siis paikallisesta kesästä!

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja