Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Turvallisuusasioiden pitäisi olla paremmin esillä

Nurmijärvi pyrkii houkuttelemaan uusia asukkaita mainostamalla lapsiystävällisyyttä ja rauhallista asuinympäristöä lähellä pääkaupunkiseutua.

Näihin asioihin liittyy kiinteästi asuinalueiden turvallisuus, minkä pysyvyys ei ole itsestään selvyys.

Moni perhe on hakeutunut Nurmijärvelle, koska haluaa lapsilleen turvallisen kasvuympäristön. Siihen kuuluu, että vanhemmat voivat käydä rauhassa töissä vähän pidemmälläkin huolehtimatta liikaa siitä, miten lapset pärjäävät kotona.

Kunnan päättäjien tehtävänä on huolehtia, että turvallisuuteen liittyviin asioihin vaikutetaan ennalta ja tehokkaasti oman kunnan näkökulmasta.

Turvallisuusasioissa pitää ajatella ensisijaisesti kuntalaisten etua. Kaikkia isojen kuntien virheitä ei pidä kopioida. Meillä turvallisuuteen liittyviin asioihin voidaan vielä vaikuttaa omin toimenpitein, mutta suurissa naapurikaupungeissa tilanne alkaa jo olla toinen.

Yhtenä esimerkkinä on viime päivinä keskustelussa olleen 12–17-vuotiaille tarkoitetun erityistason lastensuojeluyksikön sijoittaminen Lintumetsään Klaukkalaan.

Tällaista yksikköä ei pidä missään nimessä sijoittaa koulun ja päiväkodin viereen, eikä ylipäätään lapsiperheiden asuttamalle alueelle. Tällaisen laitoksen sijoittaminen lisää valitettavasti häiriötä ja heikentää alueen turvallisuutta.

Klaukkalan alueen turvallisuustilanne vaatii muutenkin parannusta, ei heikennystä. Tällaisessa asiassa on pidettävä kunnan asukkaiden puolia.

Turvallisuusasiat pitää nostaa osaksi arkipäivän päätöksentekoa. Meidän pitää etsiä uusia tehokkaita toimintamalleja, seurata niiden vaikutusta ja tehdä laajaa yhteistyötä tavoitteen eteen.

Näin pidämme kuntamme myös jatkossa houkuttelevana vaihtoehtona lapsiperheille.

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.)