Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Jaksamisellakin on rajansa

Keusote-kuntayhtymä on ollut nyt toiminnassa kolmisen vuotta.

Kuuden kunnan toimintojen yhdistäminen on ollut suuren muutoksen ja haasteellisuuden aikaa.

Henkilöstö on jo vuodesta 2020 viestittänyt kentän ääntä ja tuonut useasti esille ajatuksiaan muutoksen läpiviemisestä ja haasteiden ratkaisemisesta.

Henkilöstö ei ole saanut vastakaikua esille tuomiinsa ajatuksiin/ehdotuksiin. Tämän takia he kokevat, että heidän ammattitaitoaan ei arvosteta.

Tiedottaminen muutoksista ei ole ollut riittävää eikä oikean aikaista, jolloin tunne ylhäältä alaspäin johtamisesta on syntynyt.

Työntekijät ovat venyneet ja joustaneet, koska he pitävät tärkeänä tuottaa laadukkaita palveluja ja ihmisarvoista elämää asukkaille. He työskentelevät aina asiakas edellä omia voimiaan säästämättä.

Nyt saamiemme yhteydenottojen perusteella henkilöstön jaksaminen ja joustaminen alkaa olla tiensä päässä.

Tilannetta ei ole yhtään helpottanut koronapandemian mukana tuomat haasteet.

Jatkuva resurssipula ja työmäärän lisääntyminen sekä uusien työtekijöiden riittämätön rekrytointivauhti työantajan toimenpiteistä huolimatta kuormittaa henkilöstöä.

Huolestuneena olemme kuunnelleet viestejä henkilöstön vaihtuvuudesta eri toimialoilla. Syynä on usein valtava eettinen työkuorma ja aliarvostuksen tunne.

Pitovoimaliima ei pidä, jollemme pysty tekemään henkilöstön hyvinvoinnin eteen tarvittavia toimenpiteitä.

Me allekirjoittaneet pääluottamusmiehet haluamme olla mukana talkoissa ja turvaamassa työrauhaa jatkossakin yhdessä työnantajan kanssa.

Pia Honkanen, JHL, Päivi Inberg, Super, Outi Erkko, Tehy