Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Kunnassamme vastakkainasettelu syvenee entisestään

Näin ei voi jatkua. Nurmijärvelle on saatava kuntalaisten puolia pitävä johto.

Nurmijärvellä on muutettava toiminta- ja päätöksentekokulttuuri avoimeksi, kuntalaisia kuulevaksi ja yhtenäisyyttä vaalivaksi.

Vastakkainasettelun näkyvin ilmentymä on ollut yksityisteiden kunnossapitosopimusten yksipuolinen lakkauttaminen.

Vaikka hallinnon sisäinen tarkastusraportti antoi muodollisen synninpäästön kunnanjohdolle, ei asia ole sillä kuitattu.

Me kunnossapitosopimusteiden asukkaat tulemme vaatimaan oikeudenmukaisuutta, koska tie on niin perustavanlaatuinen ja välttämätön yhteiskunnan infrastruktuurin osa. Tien kulkukelpoisena pitäminen kuuluu kunnan perustehtäviin.

Veronmaksajien yhdenvertainen kohtelu edellyttää, että oikeus tiehen, tien hoitoon ja tien käyttöön rahoitetaan kunnallisella kiinteistö- ja tuloverolla.

Verorasituksen on oltava yhdenvertainen yksityisteiden varsilla asuvilla ja toimivilla yrityksillä suhteessa asemakaava-alueeseen.

Uuden kunnanvaltuuston on ensitöikseen päätettävä, että yksityistiemaksut on hyvitettävä vastaavansuuruisilla kunnalliseen kiinteistöveroon kohdistettavilla alennuksilla.

Toiseksi palautetaan kunnossapitosopimukset takaisin. Kolmanneksi aloitetaan projekti, jolla valtuustokauden aikana kunnossapitosopimustiet siirretään kunnan teiksi.

Näin voidaan palauttaa kunnan eri alueella asuvien yhdenvertainen ja tasapuolinen kohtelu.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (ps.)