Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kirkkoherra Ari Tuhkanen vastaa: Faktat vanhasta seurakuntatalosta eivät ole muuttuneet

Matti Aaltio jatkaa harha-arviointejaan nyt jo puretun vanhan seurakuntatalon kunnosta (NU 2.6.21). Koska Aaltio on kuitenkin oikeassa siinä, että osa rakennuksen hirsistä ei ollut heti päätynyt hävitettäväksi, on syytä selostaa tässä tämä asia, joka tuli seurakunnallekin tietoon vasta Aaltion kirjoituksen kautta.

Eräs nurmijärveläismies oli pyytänyt purku-urakoitsijalta rakennuksesta hirsiä itselleen. Urakoitsija oli jostakin syystä antanut osan hirsistä hänelle.

Seurakunta oli siis kuitenkin antanut urakoitsijalle tehtäväksi hävittää rakennus kokonaisuudessaan erityisesti siinä puolueettomissa tutkimuksissa todettujen vakavien mikrobivaurioiden vuoksi.

Seurakunnan otettua 2.6. yhteyttä purku-urakoitsijana toimineeseen JST Kierrätys ja ympäristöpalvelut Oy:hyn miehen saamista hirsistä ei urakoitsija osannut antaa selkeää vastausta asiaan. Seurakunta joka tapauksessa velvoitti urakoitsijan hakemaan mieheltä kyseisen hirsimateriaalin ja hävittämään sen, kuten urakoitsijan kanssa tehty sopimus on edellyttänyt.

Oikaistakoon tässä vielä Matti Aaltion nyt ja jo keväällä Ritva Viitala-Aaltion (NU 10.3.21) luoma virheellinen kuva hirsirunkoisesta rakennuksesta. Hirsirakennetta oli rakennuksessa vain noin kolmasosa. Hirsirakenteidenkin kuntoa kuvaa urakoitsijan edustajan Janne Salosen antama kommentti niistä: ”Hirret olivat valtaosaltaan niin huonossa kunnossa, ettei niitä olisi voinut käyttää” sekä ”Jotkut olivat suht´ kuntoisia hirsiä, ei hyviä”.

En lähde enää uudelleen vastaamaan Aaltion kerta toisensa jälkeen toistamiin väitteisiin.

Kertaan tässä vain yhden lainauksen Clavis Consultingin rakennuksen kuntoa koskevasta lausunnosta 14.12.17: ”Lausunnon loppupäätelmä oli, että rakennusta ei voi ottaa käyttöön ilman perusteellista korjausta, jonka avulla taataan oleskelutilojen terveellisyys. Korjauksessa on muutoinkin noudatettava rakentamissäännösten vaatimuksia. Voidaankin sanoa, että korjauskustannukset tulevat olemaan suuremmat kuin vastaavankokoisen uuden puutalon rakennuskustannukset.”

Seurakunta on aloittanut alueen maisemointityöt. Myöhemmin kyseinen kohta tulee osaksi kirkkopuistoa. Muistomerkkiä vanhassa seurakuntatalossa tehdystä työstä valmistelemme yhdessä Nurmijärvi-Seuran kanssa.

Näistä hankkeista ei ole vielä tarkkaa aikataulua. Seurakunta myös kokoaa nurmijärveläisten muistoja vanhasta seurakuntatalosta - katso tästä lisää tuoreesta Nurmijärven seurakuntaviestistä.

Ari Tuhkanen kirkkoherra, Nurmijärven seurakunta