Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Keusote kommentoi: Päätöstä ikäihmisten päivätoiminnan lakkauttamisesta ei ole tehty

Nurmijärven Uutisissa julkaistiin 15.5. uutinen, jonka mukaan Keusote olisi lakkauttamassa ikäihmisten päivätoimintaa Kirkonkylän Toreenintalossa ja Klaukkalan Suopolulla. Tällaisia päätöksiä ei ole tehty. Ikäihmisten päivätoiminnan suunnittelua ja kehitystä jatketaan edelleen yhteistyössä Nurmijärven kunnan kanssa.

Lehtijuttu on synnyttänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja huolta palveluista kuntalaisten keskuudessa.

Jatkossa itsenäisesti tai lähes itsenäisesti kotona selviytyville ikäihmisille suunnattu päivätoiminta painottuu ennaltaehkäisyyn ja ns. aktiivisen ikääntymisen tukemiseen sekä yhteisölliseen vapaa-ajan toimintaan.

Entisen muotoinen, niin kutsuttu vaativa päivätoiminta on ollut tauolla koronarajoitusten vuoksi ja sulku jatkuu toistaiseksi.

Tänä aikana omaishoidon sijaisapu on tehnyt kohdennetuille asiakkaille kuntouttavia virkistyskäyntejä. Keusote vastaa vaativan päivätoiminnan järjestämisestä jatkossakin.

Erja Pentti

Kirjoittaja on palvelualuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten palvelut Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Toimitus vastaa:

Uutinen Keusoten järjestämän ikäihmisten päivätoiminnan suunnitelluista muutoksista perustu u täysin Erja Pentin sähköpostitse antamiin tietoihin.