Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Muistathan antaa äänesi

Isolle osalle nurmijärveläisistä kuntavaaleissa äänestäminen on itsestäänselvyys ja vaaliuurnille on suunnattu jo hyvissä ajoin ennen varsinaista vaalipäivää. Tästä kertoo myös Nurmijärven kasvanut ennakkoäänestysprosentti: 10369 nurmijärveläistä eli 31 prosenttia kaikista äänioikeutetuista äänesti ennakkoon (lisää aiheesta sivulla 10).

Osa nurmijärveläisistä kuitenkin kokee kunnallisen päätöksenteon vieraaksi ja jopa etäiseksi ja saattaa siksi miettiä, kannattaako edes äänestää.

Kyllä kannattaa! Se on äärimmäisen tärkeää.

Kuntavaalien kautta valtuustoon valitut luottamushenkilöt nimittäin päättävät juuri niistä arkisista asioista, jotka koskettavat varmuudella kaikkia nurmijärveläisiä ja vaikuttavat meidän jokapäiväiseen elämäämme.

Viimeisen vuoden aikana meidän valitsevat valtuutetut ovat esimerkiksi olleet päättämässä siitä, lakkautetaanko kotihoidontuen kuntalisä, opetetaanko kouluissa A2-kieltä, kuinka paljon nuoria kuntaan kesätyöllistetään, karsitaanko painotetusta opetuksesta, miten katuvalot palavat yöaikaan, millä tavoin katujen kunnossapito hoidetaan, millä hinnalla kunnan omakotitontteja myydään...

Kuntavaalien kautta valitut valtuutetut ovat myös päättäneet muun muassa koko Nurmijärven palveluverkosta, Nurmijärven lukion kohtalosta ja pian sen uudesta sijaintipaikasta sekä aiempina vuosina muun muassa kyläkoulujen lakkautuksista.

Nurmijärven valtuustopaikat on usein jaettu hyvinkin pienillä äänieroilla.

Nurmijärven valtuustopaikat on usein jaettu hyvinkin pienillä äänieroilla. Kuntavaaleissa yhdelläkin äänellä on merkitystä ja juuri sinun äänesti voi ratkaista.

Kannattaa siis äänestää!

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja