Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hämmästyttää, kummastuttaa... – Keusoten tapa toimia pelottaa

Viitaten Nurmijärven Uutisissa 2.6. julkaistuun uutiseen ”Diabeteslääkäri turhautui Keusoten toimintaan” haluan tuoda esille oman mielipiteeni.

Pientä kulkijaa hämmästyttää, kummastuttaa Keusoten tapa toimia ja pelottaa, mitä seuraavaksi. Olin vuosien ajan diabeteshoitajana HYKS Lastenklinikalla.

Diabeteksen hoito on ollut Nurmijärvellä mallikkaasti hoidettu ja hoitotulokset ovat olleet hyviä, mistä kiitos kuuluu diabeteslääkäri Mikko Honkasalolle ja muille diabeteksen hoitoon osallistuville ammattilaisille.

Osaava hoitotiimi on mahdollistanut insuliinipumppuhoidot ja verensokerin sensoroinnin, joilla on mahdollista päästä hyvään hoitotasapainoon.

Huono hoitotasapaino altistaa vakaville komplikaatioille. Diabeteksen hoito on kallista, mutta osaava hoitotiimi pystyy yhdessä diabetesta sairastavan kanssa valitsemaan tarkoituksenmukaisen ja vastuullisen hoitomuodon. Nurmijärvi on varmasti säästänyt melkoisesti euroja!

Diabeteksen hoidon järjestäminen hyvin on terveydenhoidon keskeisimpiä tehtäviä. Mielestäni Keusoten johdon olisi tullut sopia Mikko Honkasalon kanssa tapaaminen ennen diabeteksen hoidon alasajoa.

Se, ettei tapaamisaikaa myöhemmin järjestynyt antoi Keusoten johdosta vaikutelman, että ollaan välinpitämättömiä eikä arvosteta työntekijöitä.

Toivon, että Keusoten diabeteksen hoito pystytään jatkossa järjestämään hyvin.

Diabeteslääkäreille ja hoitajille sekä tiimiin kuuluville erityistyöntekijöille kuten ravitsemusterapeuteille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille, liikunnanohjaajille, jalkojenhoitajille tullaan tarjoamaan jatkuvaa koulutusta.

Osaavaksi diabetesasiantuntijaksi kehitytään tapaamalla säännöllisesti diabetesta sairastavia, ei vain aina silloin tällöin.

Tulevalta uudelta kunnanvaltuustolta ja kunnanhallitukselta toivon, että hyvässä yhteisymmärryksessä valitsevat Nurmijärven edustajina parhaat osaajat Keusoten valtuustoon ja halitukseen.

Insuliinin keksimisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Sitä ennen diabetekseen sairastuneen elämä oli kurja ja lyhyt. Nykyään diabetesta sairastava hyvää hoitoa saadessaan ja siihen sitoutuessaan elää lähes normaalia elämää.

Ei nuukailla väärissä paikoissa! Diabetesta sairastavilla on oikeus hyvään hoitoon.