Toimittajalta | Varakaasoilu hermostuttaa

Hyvä ystäväni juhlii tänä kesänä rakkauden juhlaa, kun hän menee naimisiin. Hän on ystävistäni ensimmäinen, joka astelee alttarille, joten kaason velvollisuudet ovat vielä olleet minulta piilossa. Tai niin ainakin luulin. Olen luonteeltani ihminen, joka haluaa pitää langat käsissään ja suunnitella kaiken hyvissä ajoin. Tämän takia esimerkiksi suunnitellessa lomamatkaa ystävieni kanssa, halusin olla se, joka hoitaa hotellin varauksen ja pitää hallussaan kaikkien matka-asiakirjat kunnes pääsemme perille. Ja takasin Suomeen.

En siis ole kaaso, mutta olen tituleerannut itseni hieman vastahakoisesti varakaasoksi. Halusin antaa oikeiden kaasojen hoitaa hommansa enkä astua heidän tontilleen. Olemme miettineet polttareita tulevan morsiamen pään menoksi, ja lopulta tunsin, että minun täytyy antaa luonteelleni periksi ja aloittaa varakaasoilu. Tämä lähinnä sen takia, että oikeat kaasot kyllä pyörittelivät ajatuksia polttareista, mutta ne tuntuivat jäävän ajatuksen tasolle. Saimme lyötyä polttaripäivän lukkoon, mutta ohjelma oli puuduttavan hankalaa päättää. Minua alkoi hermostuttaa, koska en halua hypätä toisten saappaisiin etenkään pyytämättä. Haluan kuitenkin ystäväni polttaripäivän olevan täydellinen ja hänen näköisensä, joten otin ensimmäiseksi asiakseni järjestää meille etäpalaverin, jossa suunnittelemme päivän kulun yksityiskohtaisesti.

Oikeilla kaasoilla on toki edelleen langat parhaiten käsissään, vaikka me muutkin otimme vastuualueita itsellemme, jotta kaikki sujuu suunnitellusti. Täysin heidän tontilleen en siis tule hyppäämään enkä sitä haluakaan. Sain kuitenkin hieman helpotusta omaan perfektionistin luonteeseeni, kun hommat nytkähtivät yhden harppauksen eteenpäin. Hölläsin jälleen otettani ja annoin kaasojen tehdä työnsä. Kunnes huomasin, että junnaamme jälleen paikallaan. Järjestin toisen palaverin, jossa teimme tarkat suunnitelmat sekä ohjelmasta että vastuista. Nyt voin odottaa innolla pääpäivää ja tulevan morsiamen hymyä.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut