In memoriam | Keijo ”Keke” West 1954–2021

Eräopas ja aktiivinen yhdistystoimija Keijo West kuoli nopeasti edenneen sairauden murtamana 1.6.2021 Nurmijärvellä. Hän oli 66-vuotias, syntynyt Nurmijärvellä 2.9.1954.

Keijo, kaikille Keke, oli aktiivinen Nurmijärven Latu ja Polku ry:n toimija, entinen pitkäaikainen puheenjohtaja, hallituksen jäsen sekä kurssien ja retkien vetäjä. Keke oli jo nuorena innostunut melonnasta. Kansalaisopiston kanoottien rakennuskurssien ja nuoruuden melontaretkien innostamana hän perusti yhdessä ystävänsä Juhani Holmin kanssa Welhonpesän, joka on edelleenkin vahva toimija melonta- ja ulkoiluvälineiden alalla.

Sittemmin Keke siirtyi Finnairin palvelukseen ja teki siellä työuran, kunnes siirtyi vapaampiin tehtäviin suorittaen mm. eräoppaan tutkinnon. Näissä tehtävissä, kuten myös Nurmijärven Ladun ja Polun retkillä, Keke oli erityisen hyvä tarinankertoja, josta me läheiset ystävät ja retkeläiset saimme nauttia. Hän oli kiinnostunut historiasta; Kiljavan ja Sääksjärven lähihistoria olivat tuttuja Kekelle lapsuudesta mummon asuessa Kiljavalla. Myös Nurmijärven Latu ja Polku ry:n historiikki oli Kekellä työn alla tulevaa 40- vuotisjuhlaa ajatellen.

Jämptinä yhdistystoimijana Keijo piti huolta, että toimenpiteet menivät määräysten sekä yhdistyslain mukaisesti. Keke oli yksi keskeinen henkilö latuyhdistyksen sisällä, mutta halusi myös tehdä laajasti yhteistyötä.

Hän oli muun muassa yhdyshenkilönä Nurmijärven kunnan ja Metsähallituksen kanssa. Kekellä oli myös hyvät suhteet Suomen Latuun, sekä Melonta- ja Soutuliittoon.

Keijo toimi paljon viimeisinä vuosina rakkaissa Kiljavan maisemissa ja Sääksjärvellä. Hän oli Ladun majan, Veteraanimajan, isäntänä, sekä muun muassa Mustasaaren laavun rakennusprojektissa. Hän toimi myös eräoppaiden kouluttajana ja tutkinnon vastaanottajana.

Keijo oli ennakkoluuloton järjestäessään retkiä. Erikoisempia olivat muun muassa retki Kiljavan sairaalan katolle sekä retki ja tutustuminen Geofysiikan observatoriolle.

Keijo muistetaan työteliäänä ja yhteistyökykyisenä ihmisenä, joka oli kiinnostunut ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta. Myös luonto ja kulttuuri yhdistyvät hänessä rakkautena Aleksis Kiveen ja Seitsemään veljeksekseen. Nurmijärven Latu ja Polku ry on kiitollinen Keken työstä yhdistyksen hyväksi.

Lämmöllä jäämme kaipaamaan vahvaa tukea ja tietämystä tarjoavaa moniosaajaa. Nurmijärven Latu ja Polku ry. on kiitollinen Keken työstä yhdistyksen hyväksi.

Timo Pasanen ja Hannu Malinen

Kirjoittajat ovat Nurmijärven Latu ja Polku ry:n puheenjohtaja sekä pitkäaikainen yhdistystoimija.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut