Päätoimittajalta | Nurmijärvi on elokuvapaikkakunta – ja siitä on syytä olla ylpeä

Nurmijärveä voi hyvällä syyllä sanoa elokuvapaikkakunnaksi. Vuosikymmenten varrella paikkakunnalla on kuvattu useita suomalaisia TV-tuotantoja, kuten Uuno Turhapuroa, Sorjosta, Tuntematonta Sotilasta, Pohjantähteä, Niskavuoria, Suomisen perhettä, Kummelia, Vääpeli Körmyä ja Nummisuutareita.

Parhaillaan Nurmijärvellä on käynnissä Mika Kaurismäen ohjaaman Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvan kuvaukset. Elokuvan kuvaustunnelmista kerromme tarkemmin 25.8. lehdessämme.

Miksi monet elokuvat kuvataan juuri Nurmijärvellä? Yhtenä syynä lienee se, että monilla entisillä ja nykyisillä tv-alan tekijöillä on kytköksiä paikkakunnalle. Nurmijärvellä ovat asuneet muun muassa ohjaajat Ere Kokkonen, Antti Jokinen, Dome Karukoski ja Taavi Vartia.

TV- ja elokuvatuotannoille Nurmijärvi on ihanteellinen paikkakunta. Sijaitseehan se aivan pääkaupungin kyljessä. Jos elokuvaan halutaan klassista suomalaista maalaismaisemaa, Nurmijärvi tarjoaa siihen idyllisen ympäristön.

Isot kuvausryhmät tuovat paikkakunnalle säpinää ja sivutuotteena lisäävät kunnan tunnettavuutta. Parhaimmillaan elokuvat voivat buustata paikkakunnan matkailua ja kasvua. Elokuvafriikit voivat matkustaa suosikkileffojensa kuvauspaikoille ja paikkakunnalla kuvatut elokuvat voivat jopa herättää halun muuttaa Nurmijärven kotoisiin maisemiin.

Automaattisesti positiivista näkyvyyttä elokuvien kuvaukset eivät kuitenkaan takaa. Esimerkiksi Kuopion kaupunki tuki aikoinaan 60 000 eurolla huumeidenkäytön rankasta maailmasta kertovaa 8-pallo-elokuvaa. Elokuvassa Kuopion miljöö vilahti vain sivuroolissa ja rankka huumeidenkäytön ja väkivallan maailmasta kertova elokuva tuskin vahvistaa yhdenkään kaupungin brändiä. Sen sijaan hyväntuulinen Mielensäpahoittaja-elokuva voi vahvistaa Nurmijärven positiivista imagoa. Sen jokainen voi käydä itse arvioimassa vuoden päästä syksyllä, jolloin elokuva saa ensi-iltansa.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut