Mielipide | Hävitä haitallinen espanjansiruetana – se on ongelma Kirkonkylässäkin

Espanjansiruetana ei todellakaan ole ongelma ainoastaan Rajamäellä, kyllä se leviää kirkonkylässäkin. Tämä etana on erittäin haitallinen. Se tuhoaa puutarhan hyöty- ja koristekasveja. Se voi levittää ihmisille ja eläimille haitallisia bakteereja ja koirien loismatoja. Se on luokiteltu kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi, jonka torjuntaan ja hävittämiseen velvoitetaan lainsäädännössä.

Pidä siis huolta elinympäristöstäsi. Kerää nämä haitalliset etanat pois aina kun sellaisia havaitset, ja hävitä ne asianmukaisesti. Pidä pihasi siistinä ja raivaa pois lehti- ja risukasat. Korjaa pois koirasi jätökset, jotta etana ei käyttäisi niitä ravinnokseen.

Etana lisääntyy vauhdilla, jos sen torjunta laiminlyödään. Esimerkkejä tästä löytyy vaikkapa Riihimäeltä. Siellä espanjansiruetana on päässyt leviämään pahoin ja aiheuttaa nyt vuodesta toiseen sekä asukkaille että kaupungille isoja ongelmia. Kannattaa ryhtyä torjuntaan ajoissa!

Pidä pihasi siistinä ja raivaa pois lehti- ja risukasat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut