Mielipide | Lehdot ovat runsaslajisimpia metsäympäristöjämme

Kävelen polkua, puiden oksat kurkottelevat toisiinsa polun yllä. Taivaalla kiitävät pilvet.

Maa tuoksuu vahvasti, kaikkialla on vihreää. Tiainen sirkuttaa.

Alkukesällä täällä pääsi pakoon hellettä, hämyisessä lehdossa satakieli lauloi keskellä päivää. Toivon että olisi penkki tai puunrunko, jolle istahtaa kuuntelemaan, katselemaan, tuntemaan kaikin aistein tätä satumetsää. Polku johdattaa lehdon läpi kohti lampea. Niin upea paikka. Mutta jäänyt vaille ansaitsemaansa huolenpitoa. Vanhat upeat tammet, rehevä aluskasvillisuus, tuomet.

Alueella on sijainnut aikoinaan Albin Koposen lääketehdas, Suomen ensimmäinen laatuaan. Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas, yhdistyen hienosti kirkonmäkeen.

Lehdot ovat runsaslajisimpia metsäympäristöjämme. Metsien uhanalaisista lajeista 45% elää ensisijaisesti lehdoissa. Lehtoluontotyypit ovat uhanalaisia, joten lehto tulee säilyttää myös luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. Vanhan pappilan vieressä sijaitseva lehto on tällä hetkellä yksityisomistuksessa, mutta alueelle suunnitellaan kaavamuutosta. Kaavamuutosta tehtäessä voidaan päättää, että lehto säilytetään, joten asia on juuri nyt ajankohtainen. Lehdon säilyttämisen puolesta on avattu kuntalaisaloite. Jokainen voi vaikuttaa allekirjoittamalla aloitteen, joka löytyy verkkosivulta: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/21463

Anu Pesonen ja Pauliina Pukarinen

Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut