Mielipide: Vastuu siististä ympäristöstä kuuluu meille kaikille

Tulinpa iloiseksi, kun luin Nurmijärven Uutisista 17.9. artikkelin Klaukkalan koululta. Klaukkalan koululla tartuttiin toimeen ja koulun pihaa ovat kuudesluokkalaiset oppilaat kohentaneet yhdessä opettajien kanssa. Oppilaat ovat olleet aktiivisia ja ehdottaneet toimenpiteitä mm. roskien keräyspäivää koulun pihan siistimiseksi, joka myös se toteutetaan koulupäivien aikana opettajien ja oppilaiden yhteistyönä.

Harrastan, kuten moni muukin, vapaa-ajallani roskien keräämistä luonnosta. Koulujen pihoilta ja nuorison harrastepaikoilta usein löytyy paljon roskaa. Usein koulujen pihoja ovat sotkeneet muut kuin koulun omat oppilaat ja moni oppilas on ihmetellyt, miksi hänen koulunsa pihaa sotketaan.

Vastuu siististä ympäristöstä kuuluu meille kaikille. Tärkeää on, että roska-astioita on tarpeeksi ja kunta myös tyhjentää niitä tarpeeksi usein. Usein vaaditaan toimia aikuisilta ja kunnalta, mutta on tärkeää myös, että nuorten ja lasten mielipidettä kysytään. Hienoa, että Klaukkalassa oppilaita on osallistettu itse miettimään, miten oman ympäristön viihtyisyyttä voisi kohentaa. Usein on myös niin, että epäsiisti ympäristö aiheuttaa lisää epäsiisteyttä, ilkivaltaa ja välinpitämättömyyttä, siksikin ympäristön siisteys on tärkeää.

Kaisu Paulanto, roskajuoksija

Epäsiisti ympäristö aiheuttaa lisää epäsiisteyttä.

Kommentoi