Mielipide | Vihreiden aloite mielenkiintoinen

Vihreiden tekemä aloite on mielenkiintoinen ja sitä on syytä tarkastella yli puoluerajojen. Yksi asia on nähtävissä, nykyisellä kieltopolitiikalla on seurauksensa ja lieveilmiönsä. Nykyisessä mallissa kieltopolitiikka pitää kannabiksen ja muiden päihteiden hinnan korkealla. Tämä mahdollistaa järjestäytyneen rikollisuuden toiminnan ja tehokkaan laittoman jakelun, koska näin voidaan tehdä suuria voittoja sekä ylläpitää jakeluporrasta. Mikäli kannabista tai muita päihteitä olisi saatavana laillisesta jakelusta, hinnat romahtaisivat ja rikolliselle toiminnalle ei olisi edellytyksiä. Laiton levittäminen ja jakeluportaat katoaisivat. Väitän, että ne jotka kannattavat kieloja, tekevät toiminnallaan puitteet järjestäytyneelle rikollisuudelle - tosin tietämättömyyttään.

Koska aineita kuitenkin käytetään, eikö olisi parempi saada ne valtion turvallisesta jakelusta, kuin moottoripyöräjengeiltä ylihintaan? Valtio kun ei katko sormia tai tapa huumevelkojen takia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut