Mielipide | Miksi tietyt jätteet pitää viedä kymmenien kilometrien päähän?

No niin, nyt tulee sitten uusi jätteenkeräysjärjestelmä voimaan siihen liittyneissä kunnissa. Asia on hyvä, mutta ei oikein hyvä tällä systeemillä, jossa tiettyjen asioiden keräily on keskitetty aika kummallisesti. Siis esim. vaarallisten jätteiden viikkokeräyksen Hämeenlinna, Janakkala, Tuusula, Turenki – missä Nurmijärvi, Klaukkala? Mihinkähän voisi kuvitella jätteiden joutuvan kun pitäisi matkustaa 50–100 km suuntaansa, Tuusula-Hämeenlinna, saadakseen jätteet oikeaan paikkaan? Vai miten tämä pitäisi tulkita? Tällaiset jätteiden tuojan kannalta hankalasti toteutettavat järjestelyt selittävät sen, miksi löytyy sohvaa, akkuromua, sekajätettä ym. pienen hiljaisen metsätien varrelta, sekä kauppojen ilmaisten keräyspisteiden vierestä sinne kuulumaton roinaa.

Pitäisiköhän noita asioita miettiä uudelleen, että hienosta ja kalliisti organisoidusta järjestelmästä saataisiin oikeasti toimiva koko ”hallinta-alueella”?

Esimerkiksi Klaukkalan alueella on n. 25 000 asukasta ja unohdettu kokonaan keräilylistasta. En usko että kukaan lähtee ajamaan tuollaisia matkoja kun roinat voi heittää lähemmäksikin, em. paikkoihin?

En usko että kukaan lähtee ajamaan tuollaisia matkoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut