Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Oma koti kullan kallis

Viime aikoina olen tavannut jutunteon yhteydessä useita ihmisiä, joiden asuin- ja elinympäristö on muuttunut tai uhkaa muuttua perusteellisesti.

Heitä ovat muun muassa Toivo Jaatisen poika Risto Jaatinen ja hänen puolisonsa Leena Hietamies sekä Kukkahuone Linnean yrittäjä Heidi Saarinen perheineen.

Lisäksi olen tehnyt juttua niistä, jotka ovat jääneet vaille asuntoa.

Tässä lehdessä (s. 4-5) on juttu Risto Jaatisesta ja hänen puolisostaan Leena Hietamiehestä. Pariskunta elää päivä kerrallaan -elämää, sillä heidän Perttulassa sijaitseva kotinsa, maisemansa, työpaikkansa ja elämäntapansa on jäämässä Sudentullin työpaikka-alueen alle.

On ymmärrettävää, että neitseellisiä maisemia ja asuinpaikkoja joudutaan ottamaan muuhun, esimerkiksi liikenteen, asuinrakentamisen ja teollisuuden käyttöön. Silti tällaiset muutokset sattuvat syvästi niihin, joiden elämää ne koskettavat.

Kukkahuone Linnean yrittäjää Heidi Saarista ja hänen perhettään koskevasta järkyttävästä tapahtumasta ja sen vaikutuksista kerromme tulevalla viikolla. Heidän pihapiirissään Suomiehessä sijaitseva vanha navetta tuhoutui viime maaliskuussa rajussa tulipalossa.

Navetta ja siinä sijainneet yrityksen toimitilat on nyt rakennettu uudelleen ja elämä näyttää valoisammalta. Perusturvallisuus on silti järkkynyt ja Saarinen ikävöi yhä navetan ylisten käsin veistettyjä hirsiä, jotka tuli tuhosi.

Viikon kuluttua, 17.10., Nurmijärvellä vietetään ensimmäisen kerran Asunnottomien yötä. Vaikka täällä ei tunnetakaan katuasunnottomuutta, kaikilla kuntalaisille ei ole omaa ovea, jonka sulkea takanaan. He asuvat sukulaisten tai ystävien nurkissa, ja kantavat varmasti mukanaan paitsi tavaroitaan myös monenlaisia kotiin ja asumiseen liittyviä toiveita.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja.