Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Onko Nurmijärven brändi luonnonläheisenä kuntana väärä?

Maanantaina 27.9. minulla oli kaksi vastakkaista kokemusta. Nurmijärvellä kotini läheisyydessä tuntui heti aamusta alkaen teollisuusalueelta levinnyt kitkerä ja paha haju, mutta käydessäni iltapäivällä Helsingissä siellä saattoi haistella puhtaalle tuoksuvaa, raitista ilmaa meren rannalla. Monissa pääkaupunkiseudun kunnissa ei tulisi kuuloonkaan, että annetaan hajuhaittoja aiheuttavaan toimintaan lupa useaksi vuodeksi asutuksen lähelle. Vaikutukset esimerkiksi kuumina kesäpäivinä ovat kohtuuttomat. Asfalttiasema sai luvan pelkällä ilmoitusmenettelyllä, toisin kuin muualla tapahtuu ja ympäristöluvan kriteerit tutkitaan tarkkaan.

Kun puhutaan Nurmijärvi-ilmiöstä, markkinoidaan usein luonnonläheistä asumista. Mutta siihen pitää kuulua myös ihmisten asuinympäristöjen suojelu. Vai onko kylät unohdettu? Aikuinen lapseni totesi osuvasti: Eikö tähän voi muuten vaikuttaa kuin että muuttaa pois Nurmijärveltä?

Onko kylät unohdettu?