Mielipide | Ei korvikeravintoa

Kansankirkkomme elää nyt syvää kriisiaikaa. Sen ilmaisijoina ovat muun muassa kirkkomme tutkimuslaitoksen taantuvaa kehitystä ilmaisevat tilastot. Kirkkoomme työntyvä luopumus ja uuspakanuus ovat tosiasioita.

Silti Nurmijärven seurakunnassa on vielä sanankuulijoita, jotka etsivät jumalanpalveluksesta Raamatun kestävää hengellistä ravintoa. Tällainen joukko ei tyydy arvottomiin korvikkeisiin. Mitä Raamattuun nojaava kristillisyys saa esimerkiksi joogasta (taustana itämainen pakanauskonto) tai epäluterilaisista sateenkaarimessuista, joita nyt tyrkytetään?

Tarkennettakoon nyt, missä on kirkkomme uskon, elämän ja terveen sananjulistuksen perusta. Tämä ilmaistaan luterilaisen kirkkomme kirkkojärjestyksen 1. pykälässä: ” Suomen evankelisluterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.”

Me etsimme tämän perustan mukaista julistusta. Me tarvitsemme tällaiseen perustaan nojaavia julistajia. Me odotamme srk:n johdolta tähän perustaan nojaavaa selkeää linjanvetoa.

Me etsimme tämän perustan mukaista julistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut