Päätoimittajalta Nurmijärveläisten lehti voi hyvin

Media-alalla on jo pitkään spekuloitu sitä, milloin printtilehdet haudataan arkistoihin. Epäilijät ovat kuvitelleet, että Instagramit, Facebookit, Twitterit, TikTokit, Snapchatit sun muut somefoorumit päihittävät paperilehden.

Lisäksi somessa toimii lukuisia paikallisia puskaradioryhmiä, missä keskustellaan paikkakuntien, kylien ja kaupunginosien asioista.

Onko lehdillä tässä digiajassa enää mitään roolia? Näkyy olevan, ainakin mikäli on uskomista tuoreimpiin lukijatutkimuslukuihin. Tänään keskiviikkona julkaistut Kansallisen Mediatutkimuksen tuoreet lukijamittausluvut osoittavat, että paikallisia lehtiä luetaan edelleen runsaasti. Nurmijärven Uutisten kokonaistavoittavuus on 32 000 lukijaa. Luku käsittää niin printtilehden kuin digisisältöjen lukijamäärän.

Yksistään printtilehteämme lukee 25 000 ihmistä. Painetun lehden lukijamäärä nousi peräti 19 prosentilla edellisestä mittauksesta. Vaikka toimituksemme tekeekin aktiivisesti digisisältöjä verkko- ja somekanavillemme, samaan aikaan myös painetun lehden kiinnostus on lukijatutkimuksen mukaan vahvistunut. Printtilehden lukijamäärän kasvu kertoo, että lehti on alueen asukkaille tärkeä.

Nurmijärveläiset ovat onnekkaassa asemassa. Kunnassa ilmestyy vahva paikallinen ja uudistuva uutiskanava. Paikallislehti ei ole itsestäänselvyys. Ympäri maailmaa on oltu huolissaan uutiserämaista. Uutiserämailla tarkoitetaan paikkakuntia, joiden asioita ei seuraa yksikään perinteinen tiedotusväline. Mediamurroksessa eri puolilla maailmaa on lakkautettu iso määrä lehtiä ja uutistyhjiöt ovat laajentuneet. Jotain oleellista puuttuisi Nurmijärveltäkin, jos paikkakunnalla ei olisi omaa paikallista mediaa.

Mikään valtakunnallinen media tai mitkään somefoorumit eivät korvaa paikallisia lehtiä, jotka seuraavat juuri oman paikkakunnan asioita. ”Nurkkarikin” keskittyy asukkaiden arkeen, vahtii paikallista valtaa, raportoi paikkakunnan tapahtumista, kehittämistarpeista ja vahvistaa Nurmijärvi-henkeä

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut