Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mäntymäen asfalttiaseman hajuhaitoista

Kuntalaiset ovat useaan otteeseen kirjoittaneet Mäntymäen asfalttiaseman hajuhaitoista. Sana haju ei vaikuta vakavalta, eihän? Mutta jos haju kertoo, että hengittämässäsi ilmassa on jotain joka saa henkesi salpaantumaan, astmaatikon keuhkot tulehtumaan niin etteivät lääkkeet pure, silloin on kyse jostain vakavammasta. Puuhatessasi pihalla lehvästöihin sitoutunut ”haju” löyhähtää kasvoille kun kuljet ohi. Se on ilmaa painavampaa, ja kukaan ei kerro mitä se sisältää. Koneellisesti ilmastoidussa talossa et pääse ”hajua” karkuun. Se tuntuu viihtyvän talon alimmissa tiloissa. Päiväkirja kertoo, että joskus se haisee vähemmän joskus enemmän ja jopa sunnuntaiyönä. Ennätyslikaiseksi mennyt ilmansuodatin kätkee todisteet, joita kukaan ei tutki, vielä.

Kehotan tuttavaani, että ei veisi vastasyntynyttä lastaan nukkumaan ulos. Pikkuinen joutuu vielä kasvamaan kaiken tämän keskellä ja aiheuttajaa ei saada vastuuseen, vielä.

Joskus se haisee vähemmän joskus enemmän.