Mielipide | Keusote vastaa mielipidekirjoitukseen

Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla 13.10.2021 Leena Kangasalusta Rajamäeltä kysyy, mitä terveyskeskuslääkärit nykyään tekevät ja miten lääkärille pääsee.

Nurmijärvellä on kesäkuusta 2020 vaiheittain siirrytty Keusoten asiakaslähtöiseen hoitaja- ja lääkärivastaanottopalveluun, jossa jokainen meillä asioiva saa oman hoitovastaavaan. Hoitovastaavana toimii sairaanhoitaja. Terveyteen liittyvissä asioissaan asiakas asioi jatkossa aina saman tutun hoitajan kanssa. Asiakkaiden hoito alkaa välittömästi, kun hän ottaa yhteyttä hoitovastaavaansa.

Hoitovastaavan tukena toimii moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitajien lisäksi lääkäreitä ja fysioterapeutti. Moniammatillisessa tiimissä on aina mahdollisuus kysyä lääkäriltä neuvoa ja ohjeistusta asiakkaan hoidosta. Mikäli asian hoitaminen ei selviä hoitovastaavan toimesta tai toisen ammattilaisen konsultaatiolla, siirtyy hoitovastuu lääkärille tai fysioterapeutille. Asiakkaan hoito tapahtuu terveydenhuoltolain mukaisesti yhteistyössä asiakkaan kanssa samalla sopien tarvittavat lisätutkimukset ja jatkoyhteydenotot.

Tällä hetkellä nurmijärveläisistä 31%:lla on oma hoitovastaava nimettynä. Toiminta on parantanut hoitoon pääsyä niin kiireellisissä kuin kiireettömissä asioissa (lisätietoa www.keusote.fi/hoitotakuutilasto). Toiminnan tarkoituksena on taata kaikille asiakkaille hoidonjatkuvuus. Asiakkaan hoidosta vastaavat tutut ammattihenkilöt tuntevat asiakkaan terveydentilan kokonaisuudessaan. Tällöin voidaan turvata oikea hoito niin vakavan sairauden yllättäessä sekä sairauksien ennaltaehkäisyssä.

Päivi Mäkelä-Bengs, avopalvelujen vs. päällikkö, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Tällä hetkellä nurmijärveläisistä 31%:lla on oma hoitovastaava nimettynä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut