Päätoimittajalta: Nurmijärvellä huikea vetovoima

Aija Pirinen

Viime viikon Iltalehden uutinen (17.10.) nostatti Nurmijärvellä mielialoja kattoon. Iltalehti oli selvittänyt asuntohakusivusto Etuovi.comin dataa käyttämällä Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun suosituimmat kehyskunnat. Ykkösenä hakukohteissa paistatteli komeasti Nurmijärvi! Pelkästään syyskuussa Nurmijärveä oli haettu sivuston kautta kaikkiaan 57 522 kertaa. Vuoden 2021 aikana Nurmijärveä oli haettu syyskuun loppuun mennessä 512 896 kertaa. Nurmijärven jälkeen Helsingin kehyskunnista suosituimpia olivat Kirkkonummi, Tuusula, Vihti ja Sipoo.

Alue- ja väestötutkija Timo Aro totesi samaisessa Iltalehden artikkelissa, että korona vahvisti kehyskuntien suosiota entisestään. Samaa hän totesi Nurmijärven Uutisten haastattelussa 2.9. Siinä hän mainitsi, että kehyskunnilla on tarjottavana paljon sellaista, mitä suurilla kaupungeilla ei ole – nimittäin tilaa ja edullisempia asumisratkaisuja.

Hänen mukaansa vahvimpia ovat kunnat, joista on hyvät kulkuyhteydet keskuskaupunkiin. Aron mukaan menestyvät ja vetovoimaiset kehyskunnat tarjoavat myös monipuolista asumista ja viihtyisää asuin- ja elinympäristöä.

Aro on haastatteluissaan todennut, että kehyskunnat käyvät myös keskinäistä kilpailua. Hän huomauttaa, että yksi ratkaiseva tekijä kuntien välisessä kilpailussa on kunnan imago. Se, millainen ajatus tai tunne kunnasta spontaanisti herää.

Tässä kuntien välisessä kilpailussa kunnan viestinnällä ja markkinoinnilla on iso merkitys. Kunnissakaan positiivinen maine ei tule itsestään, vaan se vaatii ammattitaitoista viestintää. Kunnan vahvuuksista ja ainutlaatuisista ilmiöistä on osattava kertoa – isosti, systemaattisesti ja monissa kanavissa.

Nurmijärvellä on nyt monilla mittareilla hyvä noste päällä. Siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Kunnan on myös huolehdittava, että vetovoima muuttuu pitovoimaksi, työpaikkoja syntyy, peruspalvelut toimivat ja asukkaat viihtyvät paikkakunnalla. Siinä on Nurmijärven päättäjillä on positiivinen haaste.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

Kommentoi