Mielipide | Ikäihmisten päivätoiminta jatkuu

Kuten Aleksanteri Gustafsson kirjoitti (NU 16.10.2021) ikäihmisten päivätoiminta on tärkeä palvelu. Vuosi sitten Keski-Uudenmaan soten viranhaltijoiden esitys päivätoiminnan lakkauttamisesta torjuttiin Keusoten hallituksessa ja valtuustossa yksimielisesti. Hallitus työsti päivätoimintaa seminaarissaan, jossa jokaisen kunnan nykytilannetta ja kehitystarpeita arvioitiin pienryhmissä. Nähtiin, että päivätoiminta on myös kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen liittyvää toimintaa. Kaikille ikääntyneille tulee olla mahdollisuus osallistua päivätoimintaan.

Tällainen yhteistyössä järjestettävä kunnan, järjestöjen ja seurakunnan sekä ikääntyneiden ihmisten omaehtoinen toiminta edistää ihmisen toimintakykyä ja sosiaalista hyvinvointia. Nurmijärvellä jokaisessa taajamassa tulisi olla myös fyysinen tila tällaiselle monenlaista toimintaa mahdollistavalle toimintakeskukselle. Tätä toimintaa meidän tulee nyt eri toimijoiden kanssa yhteistyössä kehittää, ja varmistaa sille rahoitus.

Tämän ennaltaehkäisevän päivä- tai toimintakeskuksen lisäksi soten kotihoidon ja omaishoidon asiakkaille Keusote järjestää päivätoimintaa, jota on ryhdytty kutsumaan vaativan tason päivätoiminnaksi Keusoten asiakkaille. Tämän palvelun merkitys on erittäin suuri kotihoidossa oleville ja omaishoitajille. Vaativan tason päivätoiminnan henkilöstö on soten henkilöstöä, ja toimintaa toteutetaan sote-palveluna.

Keusoten palvelujen verkoston toimeenpanosuunnitelmasta vuosille 2022–2024 päätetään Keusotessa marraskuussa. Ja toiminnan resurssit sisältyvät näin vuoden 2022 talousarvioon. Toimeenpanosuunnitelma toteuttaa Keusoten valtuuston 22.9.2020 hyväksymää pidemmän aikavälin 2020-2030 palveluverkkosuunnitelmaa.

Kaikille ikääntyneille tulee olla mahdollisuus osallistua päivätoimintaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut