Mielipide | Pakko jo puhua pakosta

Julkisuudessa lehdistöä myöten ilmaistaan paheksuntaa rokotuspakkoa vastaan. Rokotuspakkoa ei Suomessa ole eikä tule. Mitään terveydenhuollon toimenpiteitä ei voida toteuttaa vastentahtoisesti eli pakolla kuin ainoastaan erityislakien nojalla rajatuissa tapauksissa psykiatrisesti sairaiden ja kehitysvammaisten hädässä.

Kun toimihenkilö on läheisessä kontaktissa virtaavaan ihmisjoukkoon palvelutehtävässä, mikään suojaus ei estä sitä että hengitetään samaa ilmaa, mikä kiusallisen usein riittää herkästi tarttuvan tappavan kulkutaudin tartuttumiseen. Tällaisessa tehtävässä tartunnan saaminen on jo todennäköisempää kuin sen välttäminen. Kun on saanut tartunnan, on avainasemassa sen levittämiseen suurelle ihmisjoukolle.

Rokotus on tässä tapauksessa toimihenkilölle enemmän oikeus kuin velvollisuus. Rokotus voi olla myös työnantajan määrittämä kelpoisuusehto niin kuin terveydentila ja suorituskyky muutenkin.

Risto Kemppainen, lääketieteen tohtori, Klaukkala

Rokotuspakkoa ei Suomessa ole eikä tule.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut