Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Hyvinvoiva henkilöstö vie muutokset maaliin

Tammikuussa 2022 selviää ketkä tulevat päättämään Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Hyvinvointialue aloittaa toimintansa tammikuusta 2023. Eduskunnassa kokoomus vastusti uusia sote-lakeja ja hyvinvointialueiden perustamista. Rahoitusongelmat, hallinnon lisääntyminen sekä epäily siitä, ettei palveluiden laadun parantamista eikä tehostamista saada aikaiseksi, olivat vastustamisen päällimmäiset syyt. Eduskunnan enemmistö äänesti kuitenkin muutosten puolesta, joten päätös on tehty ja muutos pitää nyt toteuttaa. Juuri siitä syystä me valmistaudumme nyt vaaleihin vastuullisesti ja aktiivisesti.

Keski-Uusimaan muutokset alkoivat jo edellisen kunnallisvaalikauden aikana, jolloin sote-palveluiden järjestäminen ja tuottaminen siirtyivät jo Keusoten hoidettavaksi. Kuuden kunnan asukkaille luotiin yhteinen palveluverkko ja kuntien sote-henkilöstö siirtyi Keusoten palvelukseen.

Muutoksessa on aina onnistumisia ja ongelmia. Keusoten osalta on tehty paljon muutoksia hyvinvointialueen rakentamiseksi. Jatkossa muutos vaatii henkilöstöltä paljon voimavaroja suoriutua työstänsä, sopeutua muutokseen ja kehittää sitä johdon ja luottamushenkilöiden tuella. Kunta-alalla on haasteita työvoiman saatavuudessa: työssä jaksamista ja työhyvinvointia pitää saada paremmaksi, että kunta-alalla työssä olisi pitovoimaa, viihtyvyyttä ja vetovoimaa!

Onnistumisen kannalta on tärkeätä tukea työntekijöitä muutoksessa, kuulla henkilökuntaa ja ottaa heidän käytännön kokemus ja asiantuntijuus huomioon. Pian käynnistyvien uusien hyvinvointialueiden muutoksessa työntekijät ovat todellisia kokemusasiantuntijoita, joita tulee kuunnella johtamisessa ja poliittisessa päätöksenteossa.

Keusoten strategiassa sanotaan: ”Haluamme olla parasta asukkaille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille. Hyvinvointi ja elinvoimaisuus ovat toimintamme ytimessä - meille jokainen on tärkeä” Henkilöstön osalta toivotaan, että Keusote on ”Arvostettu ja vetovoimainen työpaikka, kyvykäs ja hyvinvoiva henkilöstö mahdollistaa onnistumisen sekä, että kaikissa työyhteisöissä toteutuu yhteisöohjautuvuus ja valmentava johtaminen” (Keusoten strategia 2020–2025).

Henkilöstön hyvinvointi ja kyvykkyys ovat avaintekijöitä sotepalveluiden uudistuksen onnistumisessa. Tämä edellyttää jatkuvaa työtä ja panostuksia, että strategiassa määritellyt tavoitteet toteutuvat. Se on työ, jota haluan omalta osaltani olla tekemässä.

Muutoksessa on aina onnistumisia ja ongelmia.