Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Salaisuuksia

Nyt on käsitelty uutisissa tapausta, että HS:n toimittajia on joutunut syytteeseen kun ovat julkaisseet punaleimaisia salaisia asiakirjoja.

Punaleimaiset asiakirjat kuuluvat kassakaappisäilytykseen. Niiden näkemiseen ja käsittelyyn velvoitetut ja oikeutetut henkilöt ovat vaitiolovelvollisia. Varsinainen vakava rikos on tapahtunut siinä vaiheessa kun kassakaapista on siirtynyt asiakirjojen tietoja lehden toimitukselle. Mielestäni toimittajia voidaan enintään moittia eettisestä piittamattomuudesta, mutta salattavuuden merkitysen arviointi ei ole toimituksen velvoite. Salattavuudesta kuin myöskin salaisten asiakirjojen päivityksestä päättää asiaankuuluva hallintoelin.

Mielestäni tässä oikeusprosessissa on tapahtunut aivonyrjähdys.

Mielestäni tässä oikeusprosessissa on tapahtunut jonkinlainen vakava aivonyrjähdys, kun varsinaisesta rikollisesta ei puhuta sanaakaan mutta pelataan lehdistön sananvapaudella. Varsinainen rikollinen, joka on toimut laittomasti punaleima-asikirjojen käsittelyssä, voisi pistäytyä lukkojen takana. Nämä rikokset ovat vakavia tuomioistuimen asioita, eikä esimiehen ojennus riitä.

Tuskin tekijä kuitenkaan itse astuu julkisuuteen puolustamaan lehdistön sananvapautta.