Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Suomen rajojen ulkopuolelta

Nurmijärven Uutisissa starttaa uusi juttusarja Nurmijärveläiset maailmalla, jossa kuullaan ulkomaille muuttaneiden nurmijärveläisten tarinoita. Mikä sai jättämään kotikunnan taakseen? Minkälaisen päätöksen ulkomaille muuttaminen vaatii vai ovatko kuntalaiset uskaltaneet hypätä tyhjän päälle kohti tuntematonta?

Itsekin olen saanut kokeilla, miltä ulkomailla eläminen tuntuu. Oma lähtöni oli tarkkaan suunniteltu jo vuosia etukäteen, mutta silti lähdön hetkellä oli valtavasti perhosia vatsassa. Lähdin opiskelemaan media-alaa Turun ammattikorkeakouluun 2015 ja jo lukiossa olin päättänyt, että kolmannen opintovuoden keväällä lähden vaihtoon. Niinpä tammikuussa 2018 suuntasin suuren matkalaukun kanssa lentokentälle, jonka nokka osoitti Espanjaan. Tuntui hurjalta lähteä yksin ainoastaan menolippu hyppysissä tuntemattomaan.

Kävelin lentokoneen peräpäästä portaat alas ja tunsin heti lämpimän Alicanten auringon ihollani, vaikka tammikuu olikin. Tuntui, että uusi kotimaani otti minut lämmöllä vastaan ja pahin koti-ikävä laantui. Alicante ei kuitenkaan ollut tuleva kotikaupunkini, vaan jatkoin matkaa seuraavana aamuna junalla kohti määränpäätä, Valenciaa. Ensitöikseni etsin itselleni asunnon. Saavuin Espanjaan kaksi viikkoa ennen kouluni alkua, jotta ehdin tutustua kaupunkiin ja hoitaa kaikki käytännön asiat. Asetuin asumaan soluasuntoon, jossa oli yhteensä kuusi huonetta. Minulle oli tärkeä asua kämppisten kanssa, jotten jäisi yksin vieraassa maassa.

Ensimmäinen pakokauhuahdistus valtasi minut, kun olin ollut Valenciassa kaksi päivää ja menin ruokakauppaan. Mietin, mitä hittoa syön, eihän täällä ole mitään tuttua. Kasasin hermoromahduksen partaalla olleen itseni ja sain kuin sainkin ostoskoriin tavaraa. Elämä alkoi muutenkin sujua ensimmäisten viikkojen aikana ja välillä tuntui kuin olisin asunut Valenciassa aina. Vietin Espanjan auringon alla seitsemän kuukautta ja maa on minulle edelleen kuin toinen koti.

Ps. vinkkaa ulkomaille muuttanut osoitteessa nurmijarven.uutiset@media.fi.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja.