Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Ruma rumempi rumin

Kun aloittelin töitä Nurmijärven Uutisissa kymmenisen vuotta sitten, ensimmäinen tehtäväni oli kirjoittaa ja kuvata erästä Klaukkalantien alikulkua. Olimme saaneet tiedon, että se on surkeassa kunnossa.

Surkea se olikin. Seinät oli töhritty erityisen rumilla graffiteilla ja törkykirjoituksilla, luiskien kiveys irroteltu ja kivet paiskottu kulkuväylälle niin, että ne aiheuttivat pyöräilijöille todellisen vaaran. Roskaa oli kaikkialla.

Siinä Klaukkalantien vartta kulkiessani pohdin, etten ole rumempaa keskustaa nähnyt. Eikä mielipiteeni ole juuri muuttunut. Mutta eipä ole Klaukkalakaan, paitsi ehkä pahempaan suuntaan. Veikkaan, että jos nyt menisin katsomaan tuota alikulkua, se olisi vähintään yhtä hirveä kuin silloin, kymmenisen vuotta sitten.

Keskiviikon budjettivaltuusto antaa kuitenkin hitusen toivoa. Talousarvioon hyväksytyt suurimmat ja lähes ainoat lisämäärärahat koskevat nimittäin Klaukkalantien kunnossapitoa ja kasvojenkohotusta.

Klaukkalantien kunnossapitoon lisättiin lähivuosille 25 000 euroa/vuosi ja investointimenoihin 100 000 euroa sillä ajatuksella, että se käytetään vuonna 2022 Klaukkalantien kasvojenkohotuksen suunnitteluun ja pahimpien epäkohtien korjaamiseen. Tästä päättää tekninen lautakunta aikanaan.

Kunnostamista Klaukkalantiessä riittää. Sivukorvalla olin kuulevinani, että sen kunnostusvelka olisi 750 000 euroa.

Kun Klaukkalantie kehätien valmistumisen jälkeen siirtyi vuosi sitten syksyllä Elyltä Nurmijärven kunnan hoitoon, samalla siirtyivät puskittuneet keskikaistat, irronneet reunakivet ja ne kurttulehtiruusutkin. Olisiko kunnan pitänyt olla tiukempi, vaatia Elyä siivoamaan sotkunsa? Sitä voi miettiä, mutta tosiasia on, että tien hoidosta vastaa nyt Nurmijärven kunta. Tosiasia on myös se, että se on kunnan suurimman taajaman pääväylä ja käyntikortti ja sellaisena rahansa ansainnut.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja.