Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miten käy Toreenintalossa oleville pitkäaikaissairaille?

Kiitos Nurmijärven kunnan vanhusneuvostolle 21.11.2021 tilaisuudesta valtuustosalissa! Hyvästä tilaisuudesta jäi kuitenkin monia kysymyksiä edelleen avoimeksi.

Keusoten johtavat virkamiehet, Erja Pentti ja Kristiina Kariniemi-Örmälä sekä oman kuntamme edustaja Tiina Hirvonen kertoivat laajasti suunnitelmista vanhusväestön hyvinvoinnin lisäämiseksi ja parantamiseksi. Monia varsin varteenotettavia suunnitelmia kuultiin vanhuksille olevan suunnitelmissa. Ja näin on hyvä.

Yksi osa-alue jäi kuitenkin lähes kokonaan käsittelemättä, pitkäaikaissairaiden hoitopaikka! Miten käy nykyisessä ns. Toreenintalossa oleville nurmijärveläisille pitkäaikaissairaille? Keväällä 2021 saimme lukea Nurmijärven Uutisista, että talo suljetaan kevään 2022 aikana ja että potilaat siirretään ”jonnekin Keusoten alueen palvelupisteisiin”. Nyt kuitenkin Erja Pentti, kertoikin, että Keusoten hallitus käsittelee asiaa vasta 22.22.2021 eli päivä sen jälkeen, kun tämä tiedotustilaisuus järjestettiin! Ja päätös saataneen joulukuussa 2021! Toreenintalo on kuulemma niin huonossa kunnossa, että sitä ei kannata korjata! Olen kuitenkin eri mieltä asiasta! Taloon on tehty muutama vuosi sitten mittavia uudistuksia: mm. huoneissa on nosturi, jolla liikuntakyvytön potilas voidaan nostaa sängystä, siirtää lavetille ja viedä kerran viikossa oikealle pesulle, muutoin hoito tapahtuu liikuntakyvyttömälle potilaalle sängyssä.

Mieheni on ollut nyt 1 vuoden ja 5 kk Toreenintalon pitkäaikaisosastolla Arvolassa. Hän joutui osastolle pitkälle edenneen Parkinsson-taudin vuoksi.

Hoitohenkilökuntaa on aivan liian vähän!

Täällä häntä hoidetaan hyvin, hoitohenkilökunta on ystävällistä ja osaa asiansa, mieheni on aina puhtaasti puettu, parta ajettu ja hiukset ja jalat hoidetaan, kun pyydän sitä ja maksan siitä erillisen maksun.

Miehelläni on nykyisin kipulääkitys, joka pitää kivut loitolla. Olen saanut käydä koronasta huolimatta päivittäin mieheni luona ja ajoitan käyntini niin, että pystyn syöttämään häntä ja olemaan seurana.

Mieheni ymmärtää kaiken, tuntee minut ja lapset, mutta ei puhu enää, eli hän ei voi kertoa, mitä tarvitsee, mutta minä ymmärrän häntä sanoittakin 55 vuoden kokemuksella ja kerron hänen toiveensa hoitajalle. Mutta hoitohenkilökuntaa on aivan liian vähän! Lisäksi heitä ei arvosteta, heille ei kuulemma oltu mm. kerrottu Toreenintalon lopettamisesta, vaan he lukivat sen Nurmijärven Uutisista! Eikö tällainen asia olisi ollut ilmoitettava henkilökunnalle jo etukäteen, vaikka nyt sanotaan, että silloin ei vielä Keusoten hallitus ollut tehnyt päätöstä? Millainen on Keusoten henkilöstöhallinto vai onko sitä ollenkaan? Olen itsekin jo 80-vuotias, toistaiseksi vielä ajan autoa, mutta ei kai voida olettaa, että kun mieheni siirretään ”jonnekin Keusoten alueelle”, vaikka Mäntsälään, ajan sinne päivittäin olemaan hänen kanssaan viimeisiä aikoja.