Päätoimittajalta Vaalikynä-palsta käynnistyy

Aluevaaleihin on aikaa enää vajaa 2 kuukautta. Ehdokashakemusten jättäminen aluevaalilautakunnalle päättyy 14.12. ja aluevaalilautakunnat vahvistavat ehdokasasettelun jouluaatonaattona, 23.12.

Varsinainen vaalipäivä on 23.1.

Nurmijärven Uutisetkin valmistautuu lähestyviin vaaleihin avaamalla tästä lehdestä alkaen kuntavaaleista tutun Vaalikynä-palstan. Palstalla julkaistaan aluevaaliehdokkaiden kirjoituksia. Kirjoituksissa etusijalla ovat nurmijärveläiset ehdokkaat. Vaalikynä-tekstit julkaistaan myös verkkosivuillamme.

Vaalikynä-palstalla on samat pelisäännöt kuin kuntavaalien alla. Palsta on tarkoitettu ehdokkaiden kannanottojen ja näkemysten esittämiseen.

Palstalle kannattaa kirjoittaa mahdollisimman tiivisti. Vaalikynä-tekstien maksimimerkkimäärä on noin 2500 merkkiä välilyönteineen. Tätä pidempiä tekstejä lyhennetään toimituksessa. Tekstejä voi lähettää osoitteeseen nurmijarven.uutiset@media.fi. Sähköpostin aihekenttään tulee kirjoittaa sana ”vaalikynä”. Tekstin perään tulee laittaa ehdokkaan nimen lisäksi puolue, kunta, tieto aluevaaliehdokkuudesta sekä mahdollisesti ammatti.

Vaalikynä-palstaa julkaistaan lehdessä ja verkossa joulu-tammikuussa. Palsta suljetaan noin viikkoa ennen tammikuun vaalipäivää.

Aluevaalit ovat niin äänestäjille kuin ehdokkaille uusi asia. Siksi on ymmärrettävää, jos moni kokee vaalit kaukaisina ja itselle vieraina. Jokaisen kuntalaisen kannattaa kuitenkin vaalien lähestyessä olla hereillä, sillä uudet aluevaltuustot tulevat päättämään jokaisen arkeen vaikuttavista asioista, kuten terveyspalveluista.

Jotta nurmijärveläisten ääni tulisi kuuluviin myös hyvinvointialueella, vaaditaan niin ehdokkailta kuin nurmijärveläisiltä äänestäjiltä aktiivisuutta. On jokaisen etu, että aluevaltuustoihin valitaan mahdollisimman pätevät ja osaavat päättäjät.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut