Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lukio Toreeniin, vanhukset Kiljavalle ja Rajakaari entiseen loistoonsa!

Keusote luopuu Toreenin tiloista (ent. Palvelukoti) kevään 2022 aikana; koska talo ei enää vastaa asumispalveluyksikölle asetettuja kriteereitä. Onko talo todella niin huonokuntoinen, ettei saneeraus kannata? Luulen, että kysymys on asuinhuoneiden saniteettitiloista. Mielestäni ne voidaan suurentaa, kun kolmesta huoneesta, keskimmäinen huone jaetaan kahdelle huoneelle wc- ja pesutilaa varten.

Ei ole oikein lakkauttaa ikäihmisten ”laitoshoitoa” omassa kunnassa ja siirtää ihmiset toisaalle, Keusoten alueelle. Ihminen on ehkä asunut ikänsä Nurmijärvellä ja maksanut veronsa tänne ja nyt siirretään kauas Järvenpäähän tai Pornaisiin. Miten autoton omainen tai ystävä pääsee tapaamaan pitkäaikaista tuttuaan? Pidetään vanhukset omassa kunnassa. Jos Toreeni ei kelpaa asumiseen, tehdään Kiljavasta Keusoten ikäihmisten kuntoutus- ja asumispalveluyksikkö.

Toreeni jää siis kunnalle.

Sijoitetaan lukio Toreeniin. Lukiokoulutus ei asiantuntijoiden mukaan tarvitse enää erityisiä tiloja. Näissä sääolosuhteissa tarvitaan kuitenkin seinät ja katto!

Kannattaisi ottaa käyttöön muita jo olemassa olevia tiloja, ei rakentaa aina uutta.

Kunnostetaan myös Rajakaari, että saadaan lukiolle (vaikkakin kirkolla) juhla- ja sisäliikuntatilat; Rajamäen ala-ja yläaste tarvinnee myös em tiloja.

Mielestäni ehdotuksiani kannattaa harkita!

Pidetään vanhukset omassa kunnassa.