Toimittajalta | Miten Teamsissä nauretaan?

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän teemoina olivat presidentti Sauli Niinistön sloganit kiitollisuus ja paljon on hyvin. Niinistön mukaan vaikea korona-aika on osoittanut, että Suomessa on paljon hyvää.

Maaliskuussa 2021 Suomi nimettiin jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Onnellisuuden mittareita on monia. Yhtenä niistä pidetään naurun määrää. Se pistää miettimään, näin koronan ja etätyön aikaan.

Ainakin omassa työyhteisössäni on ennen korona-aikaa riittänyt iloa ja naurua. Vaikka työtahti toimituksessa on usein kiivas ja tehtävää paljon, pienille naurupausseille on löytynyt aikaa.

Entäpä nyt, kun etätyötä on jatkunut lähes putkeen pian kahden vuoden ajan. Siinä ajassa ehtivät työtoverit vaihtua, ja uusiin työtovereihin on vaikea tutustua Teamsin välityksellä yhtä hyvin kuin aiempiin – tai edes riittävästi. Tämä asia onkin noussut viime aikoina myös valtakunnalliseksi puheenaiheeksi.

Ja se nauraminen! Miten se Teamsin välityksellä onnistuu. Eipä juuri.

Mitä tästä voisi päätellä. Iso osa meistä työikäisestä käyttää ison osan päivästä työn tekemiseen ja melkoinen määrä etätyöhön. No, kuinka moni meistä nauraa yksinään? Ei kovinkaan moni, väittäisin. Kyllä pitää vapaa-ajalla olla paljon naurunaiheita, että nauruvajeen saa täytettyä.

Nauruvajeesta huolimatta Suomi on siis edelleen maailman onnellisin maa. Koska naurua on nyt vähän, meillä suomalaisilla täytyy siis olla paljon muitakin onnellisuuden aiheita. Minulle onnellisuuden aiheita ovat läheiset ihmiset, lemmikkieläimet, oma koti, turvallisuus, terveys ja monet harrastukset, ainakin. Entäpä sinulle?

Olen Sauli Niinistön kanssa samoilla linjoilla: Kiitollisuus ja paljon on hyvin. Silti haluaisin saada takaisin sen työyhteisön, jossa voi hetkeksi istahtaa kahvikupin ääreen ja puhua muusta, muustakin, kuin työstä. Väitän, että se lisää tehoja ja – onnellisuutta.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut