Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ikäihmisten päivätoiminta jatkuu

Haluamme vastata ikäihmisten päivätoimintaan liittyvään aktiiviseen lehtikirjoitteluun.

Me Keusotessa ymmärrämme päivätoiminnan merkityksen ikäihmisille ja heidän omaisilleen. Olemme käynnistäneet Keusotessa vaativan päivätoiminnan uudistamisen.

Uudistamisen tavoite ei ole palvelujen lakkauttaminen, vaan uudenlaiset tavat tuottaa palveluja myös ikääntyneille. Monipuolisella palvelutarjonnalla tuetaan parhaiten ikääntyneen elämäntilannetta.

Keusoten tuottama ikäihmisten vaativa päivätoiminta on suunnattu:

• hoidollisille omaishoidon asiakkaille ja muistiasiakkaille, jotka tarvitsevat erityistä arjessa selviytymisen tukea.

• asiakkaille, joiden osallistuminen omaehtoiseen virkistystoimintaan ei ole mahdollista toimintakyvyn vuoksi.

Keusote järjestää ikäihmisten vaativaa päivätoimintaa vuonna 2022

• toimintakerhoina yhteistiloissa,

• perhehoitajan kotona päiväaikaisena toimintana,

• lyhytaikaishoidon yksiköissä päiväaikaisena toimintana,

• etäpäivätoimintana soveltuville asiakkaille ja

• asiakkaan kotiin annettavana kuntouttavana toimintatuokiona.

Kuntien tehtävänä on tukea ikääntyvän osallisuutta ja toimintakykyä (kuntalaki 2015 1 §). Tätä tehtävää kunnat toteuttavat yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Keusoten tehtävänä on tukea kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Keusote vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajana asiakkaista, joilla ei ole mahdollisuutta muun muassa toimintarajoitteen, kuten muistihaasteiden, takia osallistua kuntien tai kolmannen sektorin järjestämiin toimintoihin.

Keusoten yhtymähallitus hyväksyi 7.12.2021 Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelman vuosille 2022–2025. Suunnitelman osakokonaisuuksia ovat aktiivisen elämän tukeminen ja yhteisöllinen vapaa-ajan toiminta.

Yhteistyössä Keusoten, kuntien ja kolmannen sektorin kanssa vahvistetaan ikääntyneiden osallisuutta, aktiivista arkea ja toimintakykyisyyttä.