Toimittajalta | Vaimolle pikku kauppakassi

Moni nainen sanoo kannattavansa tasa-arvoa ja jopa vaativansa sitä. On kuitenkin yksi osa-alue, jossa todella suuri osa naisista ei sitä vaadi. Nimittäin autolla ajamisessa ja käyttöönsä ostettavan auton valinnassa.

Kun perhe lähtee mökille tai lomareissulle, kuinka monessa perheessä auton rattiin asettuu nainen? Niinpä. Aika harvassa.

Kun perheeseen joudutaan hankkimaan toinen auto, se on yleensä pienempi, mutta monessako perheessä nainen ottaa käyttöönsä isomman, uudemman ja turvallisemman auton? Niinpä. Aika harvassa. Silloinkin, kun nainen on se, joka pääsääntöisesti kuljettaa lapsia päivähoitoon ja harrastuksiin.

Naisten on syytä katsoa ensin peiliin. Miksi minä suostun ajamaan pienellä, iäkkäämmällä ja turvattomammalla autolla, kun mies samaan aikaan istahtaa uudehkon Mersun, Bemarin, Audin tai Volvon penkille?

Jos pelkona naisella on se, että hän ei uskalla käsitellä isoa autoa, niin se pelko on helposti voitettavissa. Voin nimittäin paljastaa salaisuuden. Nykyautoissa on sen verran monenlaista etu-, perä- ja sivututkaa sekä peruutuskameraa, että vähemmän kokenut kuskikin selviää tiukoista paikoista.

Tämän jälkeen peilin voi kääntää kohti miestä. Mitä sieltä näkyy? Aika usein näkyy mies, joka ei halua päästää vaimoa perheen isomman auton rattiin tai, jos päästää, nalkuttaa koko ajan vaimon huonosta ajotavasta. Kyllä, miehetkin osaavat nalkuttaa.

Kaiken lisäksi yllättävän moni mies on itse huono kuski ja vaimo olisi vähintään yhtä hyvä tai parempi –  jos hänen annettaisiin ajaa. Ajamaan nimittäin oppii vain ajamalla, ei vieressä istumalla.

Ainahan se olisi parempi, jos omaa autoa ei tarvittaisi lainkaan. Klaukkalan keskustan ja moottoritien autojonoja katsellessa sellainen tulevaisuus ei valitettavasti näytä kuitenkaan olevan ihan heti käsillä.

Kirjoittaja on Etelä-Suomen Median toimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut