Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Rahat sote- sekä palo- ja pelastushenkilökunnalle

Tuon sote-palvelut Sinun luoksesi, enkä juoksuta Sinua kymmenien kilometrien päässä oleviin jättiyksikköihin palveluiden perässä. Lähipalvelut voidaan tuoda luoksesi terveyskeskuspalveluautolla, josta löytyy lääkärin lisäksi laboratorio- ja muut tarvittavat palvelut. Terveyskeskuspalveluauto ei kilpaile terveyskeskusten kanssa, vaan täydentää ja tehostaa joustavin ratkaisuin palveluja ja tavoitettavuutta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on jäämässä väärälle sote-alueelle eli Vantaalle. Aluevaltuuston ensimmäisinä tehtävinä on päättää omasta pelastuslaitoksesta varmistamaan toimintojen kehittäminen alueen tarpeista. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos voitaisiin sijoittaa Hyvinkäälle tai Järvenpäähän. Aluevaltuuston on turvattava vapaapalokuntien toiminnan jatkuvuus ja tätä kautta viiveetön ensilähtö koko maassa.

Suomalaista on suosittava, pelastuskalustossakin. Palo- ja pelastuskaluston hankinnoissa paras asiantuntemus on henkilökunnalla. Annetaan heidän päättää, mistä ja minkälaista kalustoa kannattaa hankkia. Suomalaisiin olosuhteisiin valmistettu kalusto varmistaa, että ambulanssi ja palokunta tulee perille kelillä kuin kelillä.

Omaishoitaja on korvaamaton. Käytännössä omaishoitajat varmistavat hyvinvointiyhteiskunnan toimivuuden, joka romahtaisi ilman omaishoitajia. Omaishoitajien saama hoitopalkkio on vapautettava veroista.

Hallituksen viherposeeraukseen varaamista miljardeista riittää varoja ohjattavaksi sote- ja palo ja pelastusalan rahoitusvajeen paikkaamiseksi. Sähkön-, bensan-, dieselin- ja lämmityspolttoaineiden veronalennuksilla kohennetaan merkittävästi palkanmaksukykyä ja turvataan terveydenhoidon rahojen riittäminen sekä helpotettaisiin eläkeläisten, pieni- ja keskituloisten palkansaajien kuin myös lapsiperheiden jokapäiväistä arkea.

Hallituksen viherposeeraukseen varaamista miljardeista riittää varoja ohjattavaksi sote- ja palo ja pelastusalan rahoitusvajeen paikkaamiseksi.

Siirtämällä Hiilineutraali Suomi tavoitetta 15 vuotta eteenpäin samaan kuin EU eli vuoteen 2050, niin valtionbudjettivarauksista voidaan ohjata noin 7 miljardia euroa viherhumpan sijasta suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

On puhtaasti arvokysymys, halutaanko tässä maassa varmistaa julkisen vallan puolelta ikäihmisille arvokas vanhuus ja lapsille tarvittavat neuvolapalvelut muita julkisten sote-palvelujen varassa olevia ryhmiä unohtamatta vai tuhlataanko rahat maailman parantamiseen.