Vaalikynä | Klaukkala tarvitsee yöpäivystyksen

Karttapalvelun ilmoittamat matka-ajat Hyvinkään sairaalan yöpäivystykseen ovat: Herunen 8 min. Rajamäki 13 min. Kirkonkylä 17 min. Klaukkala 31 min. Kuonomäki 35 min. Lepsämä 36 min.

Klaukkalaan täytyisi saada yöpäivystys vaikka siten, että paikalla on lääkäri, hoitaja ja tod.näk vartija/vahtimestari. Klaukkalan yöpäivystyksestä hyötyisi suoraan koko väestörikas eteläinen Nurmijärvi sekä myös keskinen Nurmijärvi, jolla olisi vaihtoehto mennä joko Hyvinkäälle tai Klaukkalaan. Todellisuudessa myös pohjoinen Nurmijärvi hyötyisi Hyvinkään jonotusaikojen lyhentyessä.

Tarvitsemme toki suuria keskussairaaloita, mutta meidän tulee kehittää myös ketterämpiä ratkaisuja. Lääkäri & hoitaja -yhdistelmä toimii maailmalla hyvin.

Suuri osa päivystykseen hakeutuvista tarvitsee helpotusta esim. korvatulehdukseen tai flunssaan, jolloin on turhaa ruuhkauttaa isojen yksiköiden muutenkin ruuhkaisia päivystysjonoja, kun lääkäri/hoitaja-malli hoitaisi kiireelliset, mutta ei-niin-vakavat tilanteet.

He myös ohjaisivat jatkoon Hyvinkäälle (tai Meilahteen vakavat sydänongelmat, aivoverenkiertohäiriöt, silmäsairaudet), jos asiakas tarvitsee muutakin kuin antibioottia. Lisäksi, mikäli kyseessä on Meilahden erikoisosaamista vaativa tila, niin turha kierto (ja elintärkeät minuutit!) Hyvinkään kautta jäisi heti pois, kun Klaukkalasta pääsisi suoraan Meilahteen.

Jokainen, joka sairaana on jonottanut Hyvinkäällä sen 8 h lääkärin tapaamista muiden sairaiden kanssa, joista osa voi tartuttaa tarttuvia tauteja vakavasti sairaisiin jonottajiin, tietää sen faktan liiankin todeksi, että paineen purku Hyvinkään ruuhkaisesta yöpäivystyksestä on toivottava asia – johon ketterä lääkäri & hoitaja -yhdistelmä eteläisellä Nurmijärvellä Klaukkalassa olisi yksi hyvä ratkaisu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut