Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Elämäni LIPA-luokkalaisena

Matka LIPA eli liikuntapainotteiselle luokalle alkoi pääsykokeista. Pääsykokeissa oli erilaisia liikuntatestejä, jotkut vaikeampia ja toiset taas helpompia tietenkin lajista ja henkilöstä riippuen. Kaikissa testeissä kuitenkin pärjäsi kun oli treenannut etukäteen, uskoi itseensä, eikä antanut yhdenkään vähän heikomman suorituksen masentaa. LIPA-luokalle siis otetaan 20 testeissä parhaiten suoriutunutta henkilöä.

Pari viikkoa koulun alkamisen jälkeen lähdimme ryhmäytymisleirille Kisakallion urheiluopistoon. Kisakalliossa oli pelejä, luentoja, yhteishengen kasvatusta, saunomista, uintia sekä vapaa-aikaa. Kisakalliosta saimme Olympiakomitean Kasva urheilijaksi- kirjan, joka normaalisti jaetaan jo ensimmäisellä LIPA-tunnilla. Kirjan avulla opettelemme kasvamaan urheilijaksi kivojen ja asian osaavien opettajien kanssa. Kisakalliossa tehtiin myös muita luokan yhteisiä päätöksiä, kuten valittiin luottamusoppilas, päätettiin luokan säännöt ja keksittiin iskulause.

Jokaiselle LIPA-tunnille on aina oma teema esim. tasapaino tai vaikka voimaharjoittelu, jota harjoittelemme erilaisin tehtävin opettajan johdolla. Tutustumme myös eri lajeihin ja liikuntapaikkoihin. LIPA-luokkalaisena pääsemme edustamaan kouluamme erilaisissa turnauksissa.

Torstaiaamuisin käyn vapaaehtoisissa aamutreeneissä, jotka voi olla omatoimisia tai seuran järjestämiä. Aamutreenien jälkeen meillä on koulun tarjoama aamupala. LIPA-luokalta olen saanut helposti uusia kavereita. Koko meidän luokkaa yhdistää sporttinen ilmapiiri ja meillä on todella hyvä yhteishenki. Minä olen ylpeä tästä valinnasta minkä tein, enkä muuttaisi mitään.