Lukijalta | Suuri on kaunista, mutta onko se parasta pienelle ihmiselle?

Olin Hyvinkään sairaalassa naapurin mummon kuskina ja avustajana, yhden aamupäivän.

Ensin mennessä oli epäselvää mennäänkö ensin leikoon, labraan vai röntgeniin. Puhelimessakaan se ei aiemmin selvinnyt. Paperia en nähnyt. Ajoin ensin leikon eteen ja esittelin paikkaa (sielläkin on näköjään labra), katsottiin paremmaksi mennä toisen puolen vanhasta sisäänkäynnistä. Sieltä labraan, jossa odotusta puolisen tuntia, ihan ok. Selvitin reitin röntgeniin, kerrosta alemmas, josta yleensä selviää nopeasti, niin nytkin.

Röntgenin toimistosta utelin reittiä leikoon, olisiko mahdollisesti tunnelia, ettei tarvitsisi ulkokautta mennä, kun lonkkaleikkauspotilas kyseessä. Ei kuulemma ole tunnelia, ainakaan meidän käytettävissä. Kysymys kuului onko teillä autoa, no sattui olemaan. Mitäs sitten jollei olisi ollut, olisiko mummo lähetetty lumihankeen kipeine lonkkineen?

Matkaa ulkokautta arvion mukaan 400 m. Vein mummon ovelle, niin sen jälkeen homma toimi taas hyvin, mitä nyt minulla tuli vähän aika pitkäksi. Hieno rakennus se uusi leiko.

Mummolla aiemmin tapahtunutta. Hänen tarvii vielä käydä labrassa paripäivää ennen leikkausta, paikaksi esitettiin Hyrylä tai Järvenpää. Hänellä on Klaukkalan terveysasemalle matkaa 100 metriä. Ei autoa ja asuu yksin. No onneksi järki voitti.

Nyt vaaleissa valituksi tulevat, olkaa tarkkana.

Kysymys johon joku asian tunteva voisi vastata. Onko tosiaan niin, ettei parempaa reittiä leikoon ole. Ymmärtääkseni leikkaukseen menevä potilas käy usein röntgenissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut