Päätoimittajalta Vahvoilla oman kunnan ehdokkaat

Suomen historian ensimmäiset aluevaalit käydään ensi sunnuntaina. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Nurmijärvi, Tuusula, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä ja Pornainen.

Uuteen aluevaltuustoon valitaan näistä kunnista 69 aluevaltuutettua.

Nurmijärven Uutiset teki viikko sitten verkkokyselyn, jossa selvitettiin aikovatko nurmijärveläiset äänestää oman kunnan ehdokasta ja millä perusteella he tekevät äänestyspäätöksen. Kyselyymme tuli 221 vastausta ja vastaajista peräti 89 prosenttia ilmoitti äänestävänsä oman kunnan ehdokasta.

Myös kyselymme avoimissa vastauksissa ehdokkaan asuinpaikkakunnan merkitys nousi esille tärkeimpänä äänestyskriteerinä. Mielenkiintoisena ilmiönä kyselymme avoimissa vastauksissa nousi se, että isolle osalle vastaajista pelkkä ehdokkaan kotikunta ei riittänyt – monelle oli tärkeää, että ehdokas on vieläpä juuri omalta kotikylältä.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Nurmijärveläiset äänestivät ennakkoon ahkerimmin koko Keski-Uudellamaalla. Nurmijärvellä ennakkoon äänesti 22,6 prosenttia äänioikeutetuista. Laiskimpia oltiin Pornaisissa, missä äänestämässä kävi ennakkoon 17,1 prosenttia äänioikeutetuista. Toki lopulliset kuntakohtaiset äänestysprosentit ja vaalien tulokset selviävät vasta sunnuntaina.

Toivoa sopii, että mahdollisimman moni nurmijärveläinen, joka ei vielä ole äänestänyt, innostuu uurnille sunnuntaina. Vaikka näissä vaaleissa ei olekaan kyse kuntien välisistä mittelöistä, ei nurmijärveläisille ole pahitteeksi, jos uudessa aluevaltuustossa on vahva edustus oman kunnan päättäjiä.

Paikkakunta ei saa olla ratkaisevin kriteeri, kun valitaan päättäjiä alueen yhteisen aluevaltuustoon. Toivottavaa olisi, että valtuustoon valitaan ammatillisesti tai sote-kokemuksensa ja näkemyksiensä puolesta mahdollisimman pätevät edustajat. Useilla ehdokkailla, myös nurmijärveläisillä, on aitoa halua tavoitella hyvinvointialueen kokonaisetua.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut