Toimittajalta | Pyytämättä ja yllättäen

Ehdin olla sinkkuna lähes kaksi vuotta. Tuona aikana tapasin monia miehiä, joista osan näin kerran, osan muutaman kerran ja osan kanssa aikaa tuli vietettyä useampi kuukausi. Kaikki opettivat minulle jotain itsestäni, mutta jokainen juttu päättyi lopulta tavalla tai toisella. Osa kyyneliin osa helpotukseen.

Viime kesänä puin oranssin mekon päälleni ja vedin korkkarit jalkaan. Oli elokuun viimeinen viikonloppu ja hyvän ystäväni häät, joita olin odottanut kauan siitäkin huolimatta, että olin itse sillä hetkellä hyvin kaukana rakkauskuplasta. Ehkä juuri siksi odotin niin paljon rakkaudentäyteisiä juhlia, vaikka oma sydän oli juuri särkynyt.

Kun pääsin kirkon pihalle näin ensin ystäväni ja sitten hänet. Hän seisoi puku päällä mukulakivillä päällystetyllä pihalla. Huomasin hymyileväni, kun näin hänet. Kirkossa hän istui viereeni ja, kun vihkitilaisuuden jälkeen poistuimme kirkosta parijonossa, kysyin häneltä ottaako hän kiinni, jos kompuroin piikkikorkokengilläni mukulakivillä. Vastaukseksi sain hymyn ja joon.

Ei, se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Se ei nimittäin ollut ensimmäinen kerta kun näimme. Olimme nähneet kymmeniä kertoja aiemminkin, opiskelimmehan samassa koulussa aikanaan. Mutta neljä vuotta oli ehtinyt kulua, kun edellisen kerran olimme saman katon alla.

Vietimme häissä paljon aikaa yhdessä, ehkä siksi, että olimme oman porukkamme ainoat sinkut. Lähtiessäni kotiin nukkumaan huomasin, että minua harmitti poistua paikalta. Luotin kuitenkin siihen, että näen hänet vielä, eikä siihen mene tällä kertaa neljää vuotta. Aamulla herätessäni havahduin siihen, että olin saanut häneltä viestin. Hymyilin ja sanoin mielessäni ”jes”. Vaihdoimme viestejä silloin tällöin syksyn mittaan, kunnes huomasimme juttelevamme päivittäin. Lopulta joulukuun alussa menin hänen luokseen ja olen täällä edelleen. Pyytämättä ja yllättäen, mutta mitään en vaihtaisi.

Kirjoittaja on Nurmijärven

Uutisten toimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut