Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Natofaktoja, politiikkaa ja tunteita

Naton merkityksen punnitsemiseen riittää peruskoulun aritmetiikan osaaminen. Vuosikymmenien ajan Venäjä on poiminut valtaansa liittoutumattomia pikkuvaltioita tai alueita liittoutumattomista suvereeneista valtioista. Ei koskaan kajottu Naton jäseniin. Menettely on todettu käyttökelpoiseksi kun liittoutumattomien valtioiden saalistamiseen sivulliset ovat puuttuneet ainoastaan moittimalla.

On esitetty tunteellisia kannanottoja, että jos liitytään Natoon niin ollaan aivan suurvallan naapurina vihollisena mikä merkitsisi sodassa salamannopeaa tuhoa. Ehdotan huomaamaan, että Naton ja Venäjän maaottelu olisi jo sellainen maailmansota, että Suomi tallaantuisi pahasti joka tapauksessa riippumatta siitä millä puolella olisi tai olisiko liittoutumaton. Maantieteellinen asema sellainen.

Niin sanotun rauhan aikana Nato-liittolaisuus nostaisi kynnystä tulla poimituksi. On puhuttu vuoroon Naton ovesta ja vuoroon ikkunasta minkä kautta astuttaisiin sisään. Jos tuota räppänää – olkoon kumpi tahansa – voi vielä käyttää niin se kannattaisi.

Suomi tallaantuisi pahasti joka tapauksessa.