Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Älkää sivuuttako meitä, koulupuvut käyttöön Suomessakin

Suomessa on esiintynyt kiusaamista sosiaalisessa mediassa kuin myös koulussakin, näin ei pitäisi olla. Kerron asiaa omasta kokemuksestani, en koskaan ole avautunut asiasta muille kuin perheelleni ja harvoille ystävistäni, minua kiusattiin koulussa yli seitsemän vuotta, koska olin erilainen kuin muut, ja minulla oli aina itsetunto-ongelmia.

Koulussamme ei tehty asialle melkein mitään, kärsin siitä mistä kenenkään ei pitäisi kärsiä. Osa kiusaamisestani liittyi vaatteisiini, koska pukeuduin omalla tavallani siten kuin halusin, mutta kiusaamisen takia en enää uskaltanut pukeutua omalla tavallani, halusin pukeutua samoihin vaatteisiin kuin muut ja sulautua joukkoon.

Nuoret sanovat usein että koulupuvut sulkisivat heidät johonkin muottiin, mutta se ei ole tosiasia. Minun mielestäni koulussa pitäisi olla koulupuvut, koska siinä suljetaan pois yksi kiusattavista asioista, koska kukaan ei voi kiusata sinua vaatteiden perusteella, koska kaikilla on samanlaiset vaatteet.

Sanotaan että Suomi on tasa-arvoinen maa, mutta onko kiusatuilta nuorilta kysytty, onko kiusaaminen tasa-arvoista tai että miltä heistä tuntuu, ei ainakaan minulta. Minusta välillä tuntuu että minut sivuutetaan tai ettei kiusaamiseen puututa tarpeeksi paljon. Minä purin kaiken suruni ja vihani musiikkiin, joka helpotti oloani, mutta kaikilla ei tällaista ole.

Nuoret voisivat pitää koulussa koulupukuja, muttei se tarkoita että heidät suljettaisiin pois jotenkin omilta valinnoilta niin, nuoret voivat kuitenkin kaiken vapaa-ajan käyttää ihan mitä tahansa vaatteita.

Koulupukujen hyviä puolia on että, autetaan kouluja tunnistamaan ne, jotka eivät koululle kuulu, vähentää opiskelijoiden häiriötekijöitä, tunne yhteenkuuluvuudesta sekä yhdenvertaisuus.

Yläkoululaisenakin minä ymmärrän, että maailmassa on köyhempiä ihmisiä. Onko kukaan ajatellut että kaikilla perheillä ei vain ole varaa ostaa kaikkia vaatteita lapselle. Koulussa pitää olla sisäliikunta- että ulkoliikuntavarusteet, lämpimälle säälle varusteet, ulkovarusteet ja lista jatkuisi, ei kaikilla vain ole rahaa.

Minun mielestäni jos Suomi on tasa-arvoinen maa, niin kenenkään ei pitäisi ikinä kokea sitä mitä minä koin, se henkinen kipu ei kaikkoa minusta ikinä. Aikuiset yrittäkää ymmärtää, että me tarvitsemme koulupukuja ja tasa-arvoa, emme halua kiusaamisen jatkuvan pidempään.