Päätoimittajalta Tule mukaan lehdentekoon

Nurmijärven Uutiset keskittyy tämän kevään aikana lehden kehittämiseen. Tätä kehitystyötä varten lehden verkkosivuille on nyt avattu lukijakysely, jossa jokainen voi käydä antamassa palautteita, toiveita, parannusehdotuksia ja juttuvinkkejä toimitukselle.

Viimeisin Kansallisen mediatutkimuksen loppuvuodesta julkaisema lukijatutkimus osoittaa, että Nurmijärven Uutiset on monille nurmijärveläisille tärkeä lehti.

Nurkkarin kokonaistavoittavuus (printti ja digi) oli 32 000 lukijaa ja printtilehdenkin lukijamäärä kasvoi edellisestä mittauksesta peräti 19 prosenttia.

Kasvanut lukijamäärä haastaa toimitusta.

Miten täyttää lukijoiden tarpeet ja odotukset? Ja miten tehdä sellaista lehteä, joista on lukijoillemme iloa ja hyötyä ja jonka he kokevat tarpeelliseksi.

Viime viikolla verkkosivuillemme avatussa lukijakyselyllä pyrimme saamaan kokonaiskuvan lukijoittemme odotuksista ja toiveista.

Palautteet käsittelemme toimituksessa ja sen pohjalta käynnistämme ideointityön, jonka tuloksia lukijat pääsevät kevään kuluessa arvioimaan. Tavoitteemme on kehittää Nurkkarista entistä monipuolisempi ja hyödyllisempi nurmijärveläisten oma lehti.

Mikään toinen media ei ole kiinnostunut kertomaan asioista juuri nurmijärveläisen lukijan näkökulmasta kuin oma paikallismedia.

Kunta toki tiedottaa kunnan päätöksistä ja linjauksista, mutta journalistisen median rooli on paitsi tiedottaa, myös arvioida päätöksentekoa ja päätösten taustoja.

Median tehtävä ei ole olla kunnan markkinointiosasto vaan sen perustehtävä on vahtia valtaa ja vahvistaa demokratiaa antamalla tilaa myös vastakkaisille näkemyksille.

Toivomme, että mahdollisimman moni nurmijärveläinen vastaa verkkosivuillamme olevaan lukijakyselyyn ja näin osallistuu lehden kehittämiseen.

Kirjoittaja on

Nurmijärven Uutisten

vt. päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut