Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koulukiusaamiselta suljetaan silmät!

Elämme vuotta 2022 eikä mikään ole muuttunut, pikemminkin koko ajan menee huolestuttavasti pahempaan suuntaan. Kun minä olin yläasteikäinen, oppilaat tiesivät ne porukat ketkä olivat kiusaajia ja he olivat sitä enemmän ja vähemmän ihan koko yläasteen ajan ja sama kaava toistuu ilmeisesti vuodesta toiseen. Väitetään, että muutoksia suhtautumiseen tulee mutta jatkuvasti lapsuudesta tähän päivään asti näen ja kuulen asioita että edelleenkään ei oikein ole valtuuksia tai kyetä puuttumaan kiusaamiseen täysin.

Tehkää asioille oikeasti jotain älkääkä sulkeko silmiänne.

Jos asiaan ei tosissaan puututa, pilataan hyvin monen nuoren tulevaisuus. Tuttuni lapset käyvät nyt yläastetta tässä kunnassa ja siellä koulussa missä he ovat on todella paljon kiusaamista. Oppilaat, kuten minunkin kouluaikoina, tietävät täysin miten paljon kiusaamista jää opettajilta, vartioilta ja muilta aikuisilta huomaamatta. Kiusaaminen menee jopa vainoamisen asteelle, eikä silti kiusaajia saada kuriin. Olisiko aika ottaa kovemmat rangaistukset käyttöön jos kiusaaminen jo menee niin pitkälle että voidaan puhua rikosnimikkeistä? Eikä edes se riitä, silti kaikki jatkuu aikuisten silmien ulottumattomissa.

Tämä maailma on muutenkin tarpeeksi julma, ilman että koulukiusaaminen pilaa monien nuorien loppuelämän. Sitten ihmetellään miksi on niin paljon syrjäytyneitä, masentuneita, luottamusongelmaisia ja erilaisten trauman saaneita loppuelämäksi. Monien kiusaajien taustalla myös on jo näitä ongelmia ja niihin pitäisi puuttua, ennen kuin he tuhoavat yksitellen toistenkin tulevaisuuden.

Avatkaa rohkeasti silmät, puuttukaa ja menkää väliin! Kertokaa opettajille, aikuisille tai ihan kenelle vaan. Jos voisin, minä tulisin päivittäin jokaikiseen tämän maan kouluun pitämään kiusattujen puolia ja sanomaan kiusaajille että tuo jos mikä on raukkamaista. Isoissa porukoissa yhtä vastaan, tai toisinpäin. Yhtä väärin, yhtä raakaa ja tuhoisaa. Tehkää asioille oikeasti jotain älkääkä sulkeko silmiänne sen pienen yrityksen jälkeen mitä nyt teette!