Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ari Tuhkasen kolumni Onko pääsiäisellä tulevaisuutta?

Mitä mietit? Tiesin. Ei ollut vaikea arvata. Ukraina. Mutta mitä muuta? Niinpä. Edelleen myös korona-asiaa liikkuu sinunkin mielessäsi. Ja mikromuovi vaivaa sekin ajatuksiasi. Eikä ilmastonmuutos ole kadonnut koronan, ei Ukrainan sodan alle. Listaa voisi jatkaa pitkään.

Meillä riittää murhetta ja mietittävää. Onneksi sentään tulee pääsiäinen taas vastaan. Se tuo jotakin hengähdystaukoa kaiken maailman kaikkeen melskeeseen.

Pääsiäinen on toki myös suklaamunien kulta-aikaa. Mutta oletko tullut koskaan ajatelleeksi, mistä on kyse pääsiäismunissa – muutenkin kuin ihanan kaloripitoisten herkuttelujen merkityksessä?

Pääsiäismunat, nuo suklaamunat tai aivan kananmunat nimittäin tuovat pääsiäiseen ihan uuden ulottuvuuden. Nyt ehkä hymähdät, että miten nyt suklaamuna pääsiäisen jotenkin uudelle tasolle toisi. Kyllä se tuo.

Pääsiäismunan viesti on todella sykähdyttävä.

Pääsiäismuna on muistutus uudesta elämästä. Siksihän pääsiäisen koristeluun kuuluvat munankuoret ja tiput rairuohon keskellä. Silti pääsiäisen sanoma ei tyhjene vain rairuohossa söpösti nököttäviin tipusiin kevättä kuuluttamassa. Pääsiäismunan viesti on todella sykähdyttävä asia: elämä voittaa kuoleman!

Tätä järisyttävää todellisuutta kirkko julistaa. Meidän ihmisten syntien sovittamiseksi kuollut Kristus Jeesus on myös ylösnoussut Vapahtajamme. Jeesus on voittanut kuolemankin vallan!

Sodat päättyvät aikanaan yhteisillä ponnisteluilla. Mikromuovia vastaan kamppailemme. Ja ilmastonmuutosta. Ja koronaa. Ja nälänhätää. Ja me pystymme tekemään paljon.

Kuolemalle meillä ei kuitenkaan ole vastausta. Siksi pääsiäistä me tarvitsemme myös jatkossa ihan sen alkuperäisessä merkityksessä kuolemankin kukistamisen juhlana. Syömme toki tänäkin pääsiäisenä suklaamunia, mutta muistaen, että vietämme Vapahtajamme ylösnousemuksen juhlaa.

Pääsiäisellä on paikkansa tulevaisuudessakin. Niin sinullakin. Ylösnousseen Herramme ansiosta. Elä siksi armo omaksesi.

Siunattua Elämän juhlaa!

Kirjoittaja on Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra.