Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Klaukkala kaipaa viheralueita

Nurmijärven Uutiset selvitti verkkokyselyssä, mitä klaukkalalaiset ajattelevat asuinalueestaan. Kyselyymme tuli reilu 600 vastausta. Klaukkalan positiivisina puolina nähtiin muun muassa erinomainen sijainti, hyvät palvelut ja yhteisöllisyys.

Kehittämistarpeista esiin nousi erityisesti ympäristön viihtyisyys. Lukuisissa vastauksissa Klaukkalan keskusta koettiin hieman karuksi. ”Ihan perussiisteyteen ja viihtyvyyteen pitäisi panostaa. Lisäksi leikkipuistojen, yleisten alueiden ja teiden kunnossapito on jo pitkään ollut ala-arvoista”, totesi eräs vastaaja.

”Kauneutta ja siisteyttä enemmän. Esimerkiksi kukkia ja tiet ja penkereet parempaan kuntoon. Puistonpenkkejä ja joku viheralue keskustaan”, toinen vastaaja kirjoitti.

Moni kyselyymme vastannut kaipaisi Klaukkalan keskustaan lisää puistomaisuutta ja viihtyisiä viheralueita, joissa kokoontua ja viettää aikaa. Myös kukkaistutuksia kaivattiin lisää aluetta koristamaan.

Kyselymme osoittaa, miten suuri merkitys lähiympäristöllä ja erityisesti lähiluonnolla on ihmisten viihtyvyydelle. Talorivistöt ja isot kaupan rakennukset parkkipaikkoineen eivät houkuttele viihtymään ja istahtamaan. Ihmiset kaipaavat lisäksi puistoja, kukkaistutuksia ja viihtyisiä oleskelualueita.

Tutkimustenkin mukaan luonnolla ja viheralueilla on todettu olevan vaikutus ihmisten hyvinvoinnille.

Jo viisi minuuttia metsässä oleskelua riittää kohentamaan mielialaa, toteaa Metlan tutkimus. Suomen ympäristökeskus SYKEn mukaan myös kaupunkiluoto viheralueineen edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

SYKEn sivuilla todetaan, että kasvavilla kaupunkiseuduilla eheän ja yhtenäisen viherrakenteen suunnittelu onkin erityisen tärkeää. Viherympäristöjen, kuten puistojen saavutettavuudella voidaan lisätä kaikkien hyvinvointia ja kaventaa terveyseroja.

Viheralueiden ja erilaisten kukkaistutusten lisääminen paitsi kehittäisi Klaukkalan houkuttelevuutta, olisi myös investointi asukkaiden hyvinvointiin.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutistenvt. päätoimittaja.