Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nato, Suomi ja oman itsensä mannekiinit

Julkisuudessa pyörii ja soutaa jatkuvasti asiantuntijoita ja vaikuttajia, jotka kaivelevat aina vain lisää pikkuvivahteita Naton puolesta ja vastaan. Tunnesisällöillä vedotaan kansan suosiota molempiin suuntiin. Tarkastelun pelilautana sota, ja miten siinä kävisi, ja eikö rauha olisi parempi ilman että uhkaillaan Natolla.

Venäjä on toiminut periaatteella, että liittoutumattomia suvereeneja valtioita paloitellaan ja otetaan haltuun jos suinkin ulotutaan ja missä kynnet pitävät. Tämä toiminta siis rauhan aikaista. Suomi on ollut sukupolvien ajan itänaapurin himoitsema herkkupala josta ei vielä ole saanut kuin osia.

Suomi on ollut sukupolvien ajan itänaapurin himoitsema herkkupala.

Julkisuudessa esiintyvät asiantuntijamannekiinit sivuuttavat säännön että Venäjä ei ole kajonnut eikä varmasti kajoakaan Naton jäseneen koska ei halua raunioittaa Moskovaa niin pikkuasian hintana.

Varsinainen sota Venäjä–Nato repisi Suomen pahasti joka tapauksessa puolesta riippumatta; sellaisen sodan yksityiskohtien fantasiointi on pelkkää asiantuntijoiden luovuuden esittelyä. Suomen liittyminen Natoon ei johtaisi Venäjän puolustautumissotaan.

Kiusallinen luonnonilmiö kuitenkin, josta joku viisas on sanonut: hulluutta ja hulluja ei tarvitse kyntää eikä kylvää kun sallimus huolehtii että ne kasvavat itsestään.